Wenger: Klarar vi Rom så klarar vi allt

Arsenals säsong avgörs mot Roma i kväll.


Premier League kan man glömma. Och FA-cupen är en liten tröst för en misslyckad säsong. Därför är kvällens returmatch mot Roma mer betydelsefull än någonsin tidigare. Förlorar man i kväll kan det betyda slutet för den Arsenal vi har vant oss vid. Vinner man så kan man gå hela vägen menar managern Arsene Wenger.

– Vi spelar i Rom för lagets öde. Det är vad som står på spel, säger fransmannen. Naturligtvis är det ett avgörande ögonblick för oss. Det är en kväll där alla måste stå upp och visa vad vi är gjorda av, säger han till The Sun.

Arsenal har 1-0 från första mötet. Lyckas man knäcka Roma även på Olimpico så bygger man en grund för att vinna hela turneringen.

– Med spelarna vi snart får tillbaka från skada, så känner vi alla att vi kan vara en verklig styrka i Champions League. Med alla spelare tillgängliga, kommer vi att vara mycket starka.

– Men först måste vi ta oss igenom detta spel i Rom. Och det är ett stort hinder som vi måste röja bort.

Även italienarna har drabbats av skador. Francesco Totti har ont i knät. Philippe Mexs är febersjuk. Och Daniele De Rossi är avstängd. Men managern Luciano Spalletti förblir lugn. Och tror på seger.

– Det är verkligen en vändpunkt för säsongen. När mina spelare tidigare spelat matcher på den här nivån så har jag alltid fått de svar som jag förväntade oss. Det lugnar mig. Och under de fyra senaste åren så har vi spelat många viktiga matcher. Och det här är bara ännu en i raden, säger Spalletti till La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.