Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wenger: Klarar vi Rom så klarar vi allt

- 11/03/2009, 14:03 -

Arsenals säsong avgörs mot Roma i kväll.

Premier League kan man glömma. Och FA-cupen är en liten tröst för en misslyckad säsong. Därför är kvällens returmatch mot Roma mer betydelsefull än någonsin tidigare. Förlorar man i kväll kan det betyda slutet för den Arsenal vi har vant oss vid. Vinner man så kan man gå hela vägen menar managern Arsene Wenger.

– Vi spelar i Rom för lagets öde. Det är vad som står på spel, säger fransmannen. Naturligtvis är det ett avgörande ögonblick för oss. Det är en kväll där alla måste stå upp och visa vad vi är gjorda av, säger han till The Sun.

Arsenal har 1-0 från första mötet. Lyckas man knäcka Roma även på Olimpico så bygger man en grund för att vinna hela turneringen.

– Med spelarna vi snart får tillbaka från skada, så känner vi alla att vi kan vara en verklig styrka i Champions League. Med alla spelare tillgängliga, kommer vi att vara mycket starka.

– Men först måste vi ta oss igenom detta spel i Rom. Och det är ett stort hinder som vi måste röja bort.

Även italienarna har drabbats av skador. Francesco Totti har ont i knät. Philippe Mexs är febersjuk. Och Daniele De Rossi är avstängd. Men managern Luciano Spalletti förblir lugn. Och tror på seger.

– Det är verkligen en vändpunkt för säsongen. När mina spelare tidigare spelat matcher på den här nivån så har jag alltid fått de svar som jag förväntade oss. Det lugnar mig. Och under de fyra senaste åren så har vi spelat många viktiga matcher. Och det här är bara ännu en i raden, säger Spalletti till La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av: