1 av 7
Julio Cesar var chanslös både på Martín Cáceres 1-0 och Del Pieros 2-0. Han och... - Foto: Scanpix
2 av 7
Gianluigi Buffon i Juventus var lysande i dag och räddade mängder av lägen i första halvleken. - Foto: Scanpix
Juventusfansen skämde under matchen ut sig med apljud mot bortalagets Joel Obi.
3 av 7
Juventusfansen skämde under matchen ut sig med apljud mot bortalagets Joel Obi. - Foto: Scanpix
4 av 7
Antonio Conte vann tränarmatchen mot Claudio Ranieri när han slängde in veteranen som avgjorde. - Foto: Scanpix
Andrea Pirlo är nu fyra poäng bakom sin gamla klubb Milan som toppar ligan.
5 av 7
Andrea Pirlo är nu fyra poäng bakom sin gamla klubb Milan som toppar ligan. - Foto: Scanpix
6 av 7
Mirko Vucinic var sämst på plan och brände massor av lägen. Maicon gjorde en magisk räddning på mållinjen när Fabio Quagliarella hade öppet mål. - Foto: Scanpix
Gammal är äldst visade Alessandro Del Piero och sänkte Inter med sitt 2-0 mål.
7 av 7
Gammal är äldst visade Alessandro Del Piero och sänkte Inter med sitt 2-0 mål. - Foto: Scanpix

Gammal är äldst, Alessandro Del Piero

Veteranen avgjorde Derby d'Italia - och Juventus hakar på Milan i toppen.

Titelracet:

Milan:

Catania (b), Fiorentina (h), Chievo (b), Genoa (h), Bologna (h), Siena (b), Atalanta (h), Inter (b), Novara (h).

Juventus:

Napoli (b), Palermo (b), Lazio (h), Cesena (b), Roma (h), Novara (b), Lecce (h), Cagliari (b), Atalanta (h).

TURIN. Efter Milans seger mot Roma på lördagskvällen var laget i ligaledning med hela sju poäng före tvåan Juventus.

Då det var dags för Derby d'Italia var Juventus piskade att vinna mot värsta konkurrenterna Inter på hemmaplan.

César och Buffon briljerade

Den första halvleken bjöd på riktigt fin fotboll och bägge lagen hade en hel del fina chanser, men målvakterna stod pall för allt innan halvtidsvilan.

Men 57 minuter in i andra fick Inters burväktare Júlio César ge vika, då Martín Cáceres omarkerad nickade in 1-0 på en hörna och gav Juventus den så viktiga ledningen.

Kvarten senare var det dags igen.

Den gången visade Alessandro Del Piero att takterna fortfarande sitter i. 37-åringen fick en perfekt passning av Arturo Vidal framför mål och utökade ledningen till 2-0, som också blev slutresultatet.

Juventusfansen skämde ut sig: "Otroligt tröttsamt"

Joel Obi fick hemmasupportrarna att visa sig från sin allra fulaste sida, då fansen härmade apljud riktade mot nigerianen.

Upprinnelsen var att Interspelaren hade ett kanonläge i den första halvleken att ge sitt lag ledningen, men Buffon stod för en monsterräddning.

– Det är vidrigt, säger TV4:s experkommentatorn Simon Bank.

– Det är inte första gången det händer, och det är så otroligt tröttsamt, fyllde Martin Åslund i.

Skrivet av: Malin Jansson.