Lördag 8 Maj
Stockholm

Juventus krisar när Ranieri och "Trez" krigar

Ett vanligt byte har skapat en rejäl konflikt hos den gamla damen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Champions Leagues åttondelsfinal. Returmatchen. Juventus leder med 2-1 mot Chelsea men behöver ännu ett mål för att avancera till kvartsfinalen. Klockan börjar närma sig den 80:e minuten. Då väljer managern Claudio Ranieri att plocka av en anfallare för en annan. Det beslutet har skapat en rejäl konflikt hos den gamla damen. Chelsea lyckades kvittera och sparkade därmed ut Juventus ur Champions League. David Trezeguet, den franske anfallaren som blev utbytt, sågar nu sin chef rejält.

– Jag är besviken och jag fattade inte varför han gjorde det. Vi hade ju 2-1 och behövde bara göra ett mål till för att gå vidare. Kanske borde man istället bytt in en till anfallare för att öka trycket ytterligare men tyvärr, för mig och för laget, så ville tränaren annorlunda, säger den ständigt skadade anfallaren till franska L ´Equipe.

Ranieri vill inte vara sämre. Ganska omgående gick gentlemannen från Rom till motangrepp.

– Det han är sagt är ärligt talat helt oförklarligt och påminner om hur ett bortskämt barn resonerar, säger Ranieri till La Gazzetta dello Sport och utvecklar sitt resonemang:

– Detta är saker som normalt sett stannar inom gruppen och jag känner mig sviken och besviken. Om vi har rett ut saker och ting? Om han snackar med mig via media så svarar jag genom media, säger Juventustränaren.

Trezeguet står över helgens Serie A-match mot Bologna. Inte särskilt förvånansvärt är han skadad igen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela