1 av 7
Det cypriotiska skrällaget hade ingen chans mot Real. - Foto: AP/SCANPIX
Cristiano Ronaldo stod för ett riktigt drömmål i den andra halvleken.
2 av 7
Cristiano Ronaldo stod för ett riktigt drömmål i den andra halvleken. - Foto: AP/SCANPIX
5 av 7
Ronaldo försvann nästan helt och hållet i den andra halvleken. Trots det stod han för ett riktigt drömmål. - Foto: AP/SCANPIX
Real Madrid sänkte Apoel Nicosia med 5-2.
6 av 7
Real Madrid sänkte Apoel Nicosia med 5-2. - Foto: AP/SCANPIX
Kaká var het.
7 av 7
Kaká var het. - Foto: AP/SCANPIX

Här krossar Real skrällaget

Apoel Nicosia stod för en stark insats och gjorde två mål på Santiago Bernabeu. Men Real Madrid satte fem och gick enkelt vidare till semifinalen i Champions League.

Hatmötet blir av - Chelsea vidare till semin

Det blev en stenhård kamp ända in i slutet. Men till slut fick Benfica, som lirade stora delar av matchen med en man mindre efter att Maxi Pereira visats fem minuter kvar till paus, ge sig borta mot Chelsea.

Det var i den 21:a minuten som Javi Garcia gjorde ned Ashley Cole i straffområdet. Vänsterbacken föll lätt och domaren dömde straff, som Frank Lampard satte.

Men trots att båda lagen radade upp sylvassa målchanser, så skulle det ändå dröja ända fram till den 85:e minuten innan matchens andra mål skulle komma. Och då var det Garcia som fick sin revansch och som kvitterade till 1-1 - ett mål som innebar att Benfica bara behövde göra ett mål till för att slå ut Chelsea.

Men i stället kunde Raul Meireles avgöra mötet med sitt 2-1-mål och såg till att Chelsea nu ställs mot Barcelona i semifinalen.

MADRID. Real Madrid gjorde sitt jobb hemma mot cypriotiska Apoel Nicosia och gick enkelt vidare från kvartsfinalen efter 5-2-seger på Santiago Bernabeu-stadion.

Det spanska hemmalaget var redan mer eller mindre helt klara för avancemang. Men trots det trummade "Los Blancos" igång direkt och satte både 1-0 och 2-0 genom Cristiano Ronaldo och Kaká i den första halvleken.

"Marängerna" drog ned på tempot rejält i den andra halvleken och skapade nästan ingenting, innan gästernas Gustavo Manduca - snyggt frispelad av den förre Örgryte-spelaren Ailton Almeida - chockade Real och reducerade till 1-2. José Mourinhos mannar slog dock tillbaka två gånger om när Ronaldo satte sitt andra mål för kvällen och inhopparen José Callejón gjort 4-1.

Apoels Esteban Solari gjorde förvisso 2-4, men bara minuterna senare fastställde Angel Di Maria slutresultatet med sitt 5-2-mål.