Onsdag 4 Aug
Stockholm

Ligan lever: Liverpool krossade United

Liverpool drog det längsta strået i toppmötet på Old Trafford.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sannolika ligavinnaren Manchester United mot jagande Liverpool. Upplagt för dramatik. Och det blev en intensiv historia. Spelet böljade fram och tillbaka en del innan Ji-Sung Park revs ner av Pepe Reina i Liverpools straffområde. Straff dömdes helt korrekt och Ronaldo gjorde inga misstag. Men bara fem minuter senare svarade Liverpool och kvitterade genom Fernando Torres som snitsigt lirkade bollen i mål. Några minuter före pausvilan var det så dags för Liverpool att få straff. En sammanbiten Steven Gerrard satte halvsäkert bollen bakom Edwin van der Sar i Unitedmålet.

I andra halvlek var det inledningsvis United som skapade chanser och satte press. Liverpool stack igenom emellanåt men fick se sig tillbakapressade och hårt ansatta vid flera tillfällen.

I den 63:e minuten var United ytterst nära att kvittera efter ett fint anfall men Tevez nådde inte bollen när den studsade längs med målet, delvis på grund av Liverpoolförsvararna som störde argentinaren ordentligt.

Efter 73 minuter gjorde Alex Ferguson ett trippelbyte: In med Giggs, Scholes och Dimitar Berbatov. En hyfsat rutinerad och namnkunnig trio som inledde matchen på bänken.

Minuten senare rev Nemanja Vidic ner Steven Gerrard utanför Uniteds straffområde. Rött kort, helt korrekt dömt. Den efterföljande frisparken satte Fabio Aurelio i mål mycket vackert skruvat över muren och vid sidan av en stillastående van der Sar. 3-1 och Vidic stor syndabock.

Efter 81 minuter gick en lite trött Fernando Torres ut till förmån för Ryan Babel. Liverpool, som tidigare bytt in Dossena i stället för Riera, fokuserade helt på kontringsspel och defensiv i matchens slutskede.

Ett frustrerat United skapade halvchanser med jämna mellanrum men var aldrig riktigt nära att reducera. Det här var Liverpools match, Benitez mannar kontrollerade matchen väl i slutskedet och såg aldrig särskilt oroliga ut. I 90 minuten rann plötsligt Andrea Dossena igenom och lobbade bollen över Unitedkeepern. 4-1 till Liverpool, ett ordentligt förnedrande resultat för Manchester United som dock fortfarande leder ligan med fyra poäng och en match mindre spelad än toppkonkurrenterna Chelsea och Liverpool.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela