Bara 26 år gammal har Podolski redan hunnit med 95 landskamper och nätat totalt 43 gånger.
1 av 4
Bara 26 år gammal har Podolski redan hunnit med 95 landskamper och nätat totalt 43 gånger. - Foto: Scanpix
Frågan är hur Arsene Wenger ska lösa spelsystemet nu? Skyttekungen Robin van Persie har spelat ensam på topp hela säsongen och har alltså nu fått konkurrens av en annan målskytt av rang.
2 av 4
Frågan är hur Arsene Wenger ska lösa spelsystemet nu? Skyttekungen Robin van Persie har spelat ensam på topp hela säsongen och har alltså nu fått konkurrens av en annan målskytt av rang. - Foto: Scanpix
Efter månader av rykten – nu är Podolski klar för Arsenal.
3 av 4
Efter månader av rykten – nu är Podolski klar för Arsenal. - Foto: Scanpix
Trots att det har gått tungt för FC Köln har Podolski varit het. 15 mål på 18 matcher talar sitt tydliga språk.
4 av 4
Trots att det har gått tungt för FC Köln har Podolski varit het. 15 mål på 18 matcher talar sitt tydliga språk. - Foto: Scanpix

"Gunners" bygger på sin arsenal – Podolski klar

Efter månader av rykten – nu är FC Kölns Lukas Podolski klar för Arsenal: "Köln finns i mitt hjärta men det här är en väldigt bra möjlighet för mig."


Podolskis meriter

– Vann VM:s bäste unga spelare i hemma–VM 2006 efter tre mål i turneringen, varav två var mot Sverige i åttondelsfinalen.

– Var med och vann Bundesliga med Bayern München säsongen 2007-2008.

– Har två bronsmedaljer i VM från 2006 och 2010 och en silvermedalj från EM 2008 med Tyskland.

– Kom tvåa i EM:s skytteliga 2008 med sina tre mål efter vinnaren David Villa.

KÖLN. När Lukas Podolski 2009 valde att återvända hem till FC Köln – klubben som spelade i redan som 10-åring – efter några misslyckade år i Bayern München var det många Kölnfans som höll tummarna för att han skulle stanna resten av karriären.

Men tidigare i år gjorde den polskfödde anfallaren klart att han ville lämna klubben i sommar. Något som har upprört många i moderklubben. Och sedan dess har ryktena gjort gällande att både Arsenal och Liverpool har flirtat med Podolski.

Nu är det alltså klart. Till sommaren kommer den 26-årige tysken - som gjort 43 mål på 95 landskamper – till London och Arsenal. Poldoskis kommentarer om övergången handlar dock mest om att försvara beslutet att lämna Köln.

"Jag har inte tagit det här beslutet mot FC Köln utan för att det här är en mycket bra möjlighet och för utvecklingen av min egna individuella utveckling", säger han till The Guardian.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.