Alan Pardew var följde Chelsea noga när Mourinho ledde klubben och försökte lära sig hans knep: "Det handlade inte bara om bra spelare, det var uppenbarligen någonting annat som låg bakom det hela."
1 av 5
Alan Pardew var följde Chelsea noga när Mourinho ledde klubben och försökte lära sig hans knep: "Det handlade inte bara om bra spelare, det var uppenbarligen någonting annat som låg bakom det hela." - Foto: AP/SCANPIX
Fabrice Muamba kommer att hyllas i kvällens andra match i Premier League mellan Bolton och Tottenham på Reebok Stadium.
2 av 5
Fabrice Muamba kommer att hyllas i kvällens andra match i Premier League mellan Bolton och Tottenham på Reebok Stadium. - Foto: AP/SCANPIX
José Mourinho bjöd in Pardew ett par gånger till Chelseas träninnganläggning. "Jag lärde mig ett par saker", berättar Pardew.
3 av 5
José Mourinho bjöd in Pardew ett par gånger till Chelseas träninnganläggning. "Jag lärde mig ett par saker", berättar Pardew. - Foto: AP/SCANPIX
Kampen om Champions League-platsen i Premier League är stenhård. En poäng skiljer det mellan Tottenham, Newcastle och Chelsea som slåss om fjärdeplatsen. Återstår att se om Torres kan behålla sin fina form och skjuta Newcastle i sank i kväll.
4 av 5
Kampen om Champions League-platsen i Premier League är stenhård. En poäng skiljer det mellan Tottenham, Newcastle och Chelsea som slåss om fjärdeplatsen. Återstår att se om Torres kan behålla sin fina form och skjuta Newcastle i sank i kväll. - Foto: Tom Hevezi/Scanpix/AP
Eller blir det kanske Papiss Cissé som skapar ett mellanrum mellan lagen i tabellen i kväll.
5 av 5
Eller blir det kanske Papiss Cissé som skapar ett mellanrum mellan lagen i tabellen i kväll. - Foto: SCOTT HEPPELL/Scanpix/AP

Pardew var besatt av Chelsea : "Jag gjorde en stor studie om Mourinho"

Newcastles tränare Alan Pardew imponerades mycket av hur Mourinho kunde gå obesegrad på hemmaplan i över två år och försökte lära sig av honom: "Jag ville förstå det otroliga rekordet."


Matcherna kvar för lagen i kamp om fjärdeplatsen

Tottenham (fyra just nu):

Bolton på bortaplan.

Aston Villa på bortaplan.

Fulham på hemmaplan

Newcastle (femma med sämre målskillnad än Spurs):

Chelsea på bortaplan.

Manchester City på hemmaplan.

Everton på bortaplan.

Chelsea (sexa, en poäng bakom Spurs och Magpies):

Newcastle på hemmaplan.

Liverpool på bortaplan.

Blackburn på hemmaplan.

 

LONDON. Kampen om fjärdeplatsen och därmed spel i Champions League nästa säsong är benhård i Premier League. Fyran Tottenham jagas av årets stora överraskning Newcastle och ett pånyttfött Chelsea som ska spela final i Champions League.

Kvällens match mellan Chelsea och Newcastle kommer med andra ord vara oerhört viktig i kampen om den åtråvärda platsen. Newcastle tränare Alan Pardew konstaterar i  The Guardian att det är en kväll av stor innebörd för laget.

– Det kommer att bli en stor kväll för kvalificeringen till Champions League, det går inte att komma ifrån det. Efter matchen mot Chelsea har vi fortfarande två matcher kvar som kan ändra saker och ting men onsdagskvällen kommer bli betydelsefull.

Pardew har en väldigt bra koll på Chelseas trupp då han – framför allt under José Mourinhos år i klubben – fascinerades av deras imponerande hemmafacit.

– Före jag fick det här jobbet och flyttade norrut var Chelsea troligen det lag jag var och såg på mest. Jag gjorde en stor studie om Mourinho, hur han spelade och hur han lyckades gå obesegrad på hemmaplan så länge.

Mourinho lade märke till Pardews intresse av klubben och bjöd faktiskt in honom på träningsanläggningen ett par gånger.

– Jag ville bara förstå det otroliga rekordet på hemmaplan som Mourinho hade. Det måste ha gått två och en halv säsong utan förlust på hemmaplan och José hade gjort samma sak med Porto innan det. Det handlade inte bara om bra spelare, det var uppenbarligen någonting annat som låg bakom det hela. Jag lärde mig ett par saker, säger Pardew.

Samtidigt som Chelsea och Newcastle möts spelar just Tottenham på Reebok Stadium mot Bolton där Fabrice Muamba kommer hyllas efter sin hjärtattack. Det är mycket som står på spel i kväll i Premier League.

Chelsea–Newcastle börjar 20:45 på Viasat Fotboll och Bolton–Tottenham börjar 21:00 på Viasat Sport.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.