1 av 5
Zlatan var visserligen på fall här men han var nog nöjd med kvällen. - Foto: Antonio Calanni/Scanpix/AP
Milan vann med 2–0 mot Atalanta medan Juventus tappade poäng mot Lecce.
2 av 5
Milan vann med 2–0 mot Atalanta medan Juventus tappade poäng mot Lecce. - Foto: Antonio Calanni/Scanpix/AP
Claudio Marchisio och förre Milanspelare Andrea Pirlo deppar efter poängtappet.
3 av 5
Claudio Marchisio och förre Milanspelare Andrea Pirlo deppar efter poängtappet. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix/AP
4 av 5
Andrea Bertolacci kvitterade för Lecce i den 85:e minuten efter en jättetabbe av Gianluigi Buffon. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix/AP
Sulley Muntari och hans Milan kunde jubla efter kvällens resultat.
5 av 5
Sulley Muntari och hans Milan kunde jubla efter kvällens resultat. - Foto: Antonio Calanni/Scanpix/AP

Efter Buffons tavla – titelkampen lever

Milan gick mot en säker seger men på San Siros läktare fanns ändå besvikelse – fram till att Lecce, med en man mindre, kvitterade mot Juventus. Då utbröt jublet och hoppet om titeln betydligt större.

Novara på hemmaplan.

MILANO. Planenligt vann Milan sin hemmamatch mot Atalanta med 2–0. Sulley Muntari inledde målskyttet redan i den nionde matchminuten och därefter släppte aldrig Zlatans lag greppet om matchen. Det var aldrig något snack om saken och Robinhos 2–0–mål gav nog mer för hans eget självförtroende än för laget. Zlatan brände ett antal målchanser i matchen och utökade därmed inte sin ledning i Serie A:s skytteliga.

Men det var nog föga viktigt för svensken i sammanhanget. För i den 85:e minuten kvitterade Lecce – med tio man – mot serieledarna Juventus. Claudio Marchisio gav Juve ledningen redan i den 8:e minuten och när sedan Juan Guillermo Cuadrado blev utvisad i den 55:e minuten såg det ut som att Turinklubben gick mot en säker seger hemma på Stadio Delle Alpi.

Tabbe av Buffon

Men Andrea Bertolacci ville annat. Gianluigi Buffon strulade till det vid en hemåtpassning och Bertolacci snodde åt sig bollen och rullade in kvitteringen till 1–1. När fansen på San Siro underrättades om detta utbröt ett vilt jubel. Målet innebär nämligen att Milan nu bara är en poäng bakom Juventus med två matcher kvar att spela i Serie A.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.