Tisdag 21 Sep
Stockholm

Muambas tårar: "Är överväldigad av allt stöd"

– Jag har fortfarande sex-sju lådor med krya på dig-kort kvar att gå igenom och jag är tacksam för det. Det får mig att fortsätta varje dag.
1 av 8
– Jag har fortfarande sex-sju lådor med krya på dig-kort kvar att gå igenom och jag är tacksam för det. Det får mig att fortsätta varje dag. Foto: Scanpix
– Att se honom här i dag, det är helt underbart. Vi är helt överlyckliga över hans tillfrisknande. Det är ännu för tidigt att säga om han kommer spela fotboll igen, det är upp till läkarna, det viktiga är att lever, sa tränaren Owen Coyle.
2 av 8
– Att se honom här i dag, det är helt underbart. Vi är helt överlyckliga över hans tillfrisknande. Det är ännu för tidigt att säga om han kommer spela fotboll igen, det är upp till läkarna, det viktiga är att lever, sa tränaren Owen Coyle. Foto: Scanpix
Muamba har nu en pacemaker, som är inbygd och kan också stimulera hjärtat precis som en vanlig pacemaker, som ser till att hjärtat inte slår för fort eller för sakta.
3 av 8
Muamba har nu en pacemaker, som är inbygd och kan också stimulera hjärtat precis som en vanlig pacemaker, som ser till att hjärtat inte slår för fort eller för sakta. Foto: Scanpix
Doktor Andrew Deaner var en av läkarna som räddade Muambas liv med ett implantat.
4 av 8
Doktor Andrew Deaner var en av läkarna som räddade Muambas liv med ett implantat. Foto: Scanpix
Han var lycklig - även ifall han med glimten i ögat förklarade att han hellre hade spelat.
5 av 8
Han var lycklig - även ifall han med glimten i ögat förklarade att han hellre hade spelat. Foto: Scanpix
Han hyllades av båda lagens  supportrar.
6 av 8
Han hyllades av båda lagens supportrar. Foto: Scanpix
Och 24-åringen kunde inte hålla tårarna borta.
7 av 8
Och 24-åringen kunde inte hålla tårarna borta. Foto: Scanpix
– Jag mår bra, jag blir starkare varje dag och jag är överväldigad av allt stöd. Jag blir glad av att se alla fansen, sa mittfältaren på innerplan på första matchen han såg på plats efter olyckan.
8 av 8
– Jag mår bra, jag blir starkare varje dag och jag är överväldigad av allt stöd. Jag blir glad av att se alla fansen, sa mittfältaren på innerplan på första matchen han såg på plats efter olyckan. Foto: Scanpix

VIDEO. I 78 minuter stod hans hjärta still - i går gick Fabrice Muamba på fotboll igen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har fått ett defibrillator-implantat

Ett defibrillator-implantat skiljer sig från en vanlig pacemaker.

Anordningen är lite större och är till för att förhindra att hjärtat stannar vid en hjärtattack. Den känner av livshotande förändringar i hjärtrytmen och elchockar hjärtat om det behövs.

Implantatet har en pacemaker inbygd och kan också stimulera hjärtat precis som en vanlig pacemaker, som ser till att hjärtat inte slår för fort eller för sakta.

BOLTON. I FA cup-matchen den 17 mars mellan Bolton och Tottenham segnade han ner livlös på plan. I går gick Fabrice Muamba på ligamötet mellan de båda lagen.

När han gick ut på planen hyllades han av båda lagens supportrar och det var en känslosam 24-åring som tog emot folkets jubel på Reebok Stadium.

– Jag mår bra, jag blir starkare varje dag och jag är överväldigad av allt stöd. Jag blir glad av att se alla fansen, sa mittfältaren på innerplan och fortsatte:

– Jag har fortfarande sex-sju lådor med krya på dig-kort kvar att gå igenom och jag är tacksam för det. Det får mig att fortsätta kämpa varje dag.

Tårarna rann ner för Muambas kinder och för tränaren Owen Coyle var det lika känslosamt.

– Att se honom här i dag, det är helt underbart. Vi är helt överlyckliga över hans tillfrisknande. Det är ännu för tidigt att säga om han kommer spela fotboll igen, det är upp till läkarna, men det viktiga är att lever.

Matchen vann Tottenhamt ofint nog med 4-1.

VIDEO: Se Muambas återkomst

Kommentera
Kopiera länk
Dela