En straff som går att diskutera. - Foto: Scanpix
Kevin Prince Boateng fixade en av tre straffar.
Kevin Prince Boateng fixade en av tre straffar. - Foto: Scanpix
Men det var Inter som fick till sist.
6 av 10
Men det var Inter som fick till sist. - Foto: Scanpix
7 av 10
Diego Milito tryckte dit sitt tredje och Douglas Maicon fastställde slutresultatet till 4-2. - Foto: Scanpix
8 av 10
Tre minuter senare var det dags igen och svensken var på väg att vända matchen på egen hand. - Foto: Scanpix
Diego Milito blev stor matchjälte när Zlatan Ibrahimovics Milan tappade titeln.
9 av 10
Diego Milito blev stor matchjälte när Zlatan Ibrahimovics Milan tappade titeln. - Foto: Scanpix
Trots att Zlatan är på väg mot målrekord hamnar guldet i Turin.
10 av 10
Trots att Zlatan är på väg mot målrekord hamnar guldet i Turin. - Foto: Scanpix

Inter sköt scudetton till Juventus

Diego Militos hattrick överskuggade Zlatans dubbel - men framför allt avgjorde han ligan till Juventus fördel. Turin-lagets första officiella titel sedan 2003.

Inter - AC Milan 4-2

1-0 Diego Milito (14), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (straff) (44), 1-2 Zlatan Ibrahimovic (46), 2-2 Diego Milito (straff) (52), 3-2 Diego Milito (straff) (79), 4-2 Maicon (87).

Varningar: Inter: J. César, E. Cambiasso, R. Alvarez, Maicon. Milan: A. Nocerino, I. Abate, A. Nesta.

Cagliari - Juventus 0-2

0-1 Mirko Vucinic (6), 0-2 M. Canini (självmål) (74).

Varningar: Cagliari: R. Nainggolan, F. Pisano, A. Cossu. Juventus: A. Vidal, G. Chiellini, S. Pepe.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

MILANO/TRIESTE. En match som innehöll allt - och lite till. Och ändå har inget av lagen inblandade i Milanoderbyt något med rubrikerna att göra. För sedan Diego Milito stått för ett hattrick och brassen Maicon dunkat in punkterande 4-2 stod det klart att Juventus vunnit sin första serie A-titel sedan 2003.

"Den gamla damen" bortaslog Cagliari med 2-0, Mirko Vucinic blev matchvinnare med sitt 1-0-mål. En seger som innebär att "Juve" har fyra poäng ner till tvåan Milan med en match kvar och kan korka upp champagnen.

Zlatans gyllene minuter

Trots att Milans svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål inom loppet av tre minuter - på varsin sida om halvtidsvilan - var det hattrick-hjälten Diego Milito som stal showen - åt "Juve" - på Giuseppe Meazza stadion.

Ett dystert slut på säsongen för Zlatans "Rossonieri". Laget inkasserade både sin andra raka förlust i Milanoderbyn och förlorade möjligheten att ta sin andra raka scudetto.

För Zlatan personligen innebär det att det är första gången på åtta säsonger som han inte blir ligamästare i sin klubb. Senast det hände var säsongen 2002-2003 då han spelade i holländska Ajax.

Inter kvar i fajten om Champions League

Segern innebär att Militos Inter har fortsatt chans att ta tredjeplatsen och därmed kvalificera sig till Champions League. Med en omgång kvar har "Gli Azzurri" tre poäng upp till Udinese som har tredjeplatsen.