Giorgio Chiellini hyllar Juventus legendarer.
1 av 10
Giorgio Chiellini hyllar Juventus legendarer. - Foto: Valter Parisotto/Scanpix
"Den här titeln är för Del Piero och Buffon som har gett den här tröjan allt."
2 av 10
"Den här titeln är för Del Piero och Buffon som har gett den här tröjan allt." - Foto: Paolo Giovannini/Scanpix
Andrea Pirlo som förra säsongen blev petad ur Milans trupp tog scudetton direkt med "den gamla damen"
3 av 10
Andrea Pirlo som förra säsongen blev petad ur Milans trupp tog scudetton direkt med "den gamla damen" - Foto: Paolo Giovannini/Scanpix
Gigi Buffon hyllar i sin tur alla som var kvar i Juventus efter Calciopoli.
4 av 10
Gigi Buffon hyllar i sin tur alla som var kvar i Juventus efter Calciopoli. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix
Alessandro Del Piero fick avsluta sin karriär i Juventus med åttonde scudetton.
5 av 10
Alessandro Del Piero fick avsluta sin karriär i Juventus med åttonde scudetton. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix
"Efter Serie B får den här kvällen en extra krydda."
6 av 10
"Efter Serie B får den här kvällen en extra krydda." - Foto: Alberto Ramella/Scanpix
Ligaguldet är en revansch för Calciopoli 2006.
7 av 10
Ligaguldet är en revansch för Calciopoli 2006. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix
"Det här är för min familj men också till Del Piero, Camoranesi vidare till Trezeguet, Nedved och alla spelare som accepterade att spela i Serie B."
8 av 10
"Det här är för min familj men också till Del Piero, Camoranesi vidare till Trezeguet, Nedved och alla spelare som accepterade att spela i Serie B." - Foto: Massimo Pinca/Scanpix
Arturo Vidal firar guldet.
9 av 10
Arturo Vidal firar guldet. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix
Antonio Conte vann scudetto första säsongen som tränare för Juventus.
10 av 10
Antonio Conte vann scudetto första säsongen som tränare för Juventus. - Foto: Massimo Pinca/Scanpix

"Efter Serie B får den här kvällen extra krydda"

Sagan blev sann. I sin 19:e och avslutande säsong med Juventus vann Alessandro Del Piero sin åttonde scudetto med klubben: "Det är en vacker historia och jag är glad att vara en del av den."


Calciopoli

– I början på 2006 anklagades Juventus sportchef Luciano Moggi för att ha mutat domare, valt domare till Juventus fördel och fixat resultat. Moggi och hela Juventus styrelse valde att avgå och den 14:e juli beslutades att Juventus skulle tvångsnedflyttas till Serie B.

– Juventus blev också av med två ligatitlar, 2005 och 2006. Något som fansen fortfarande inte accepterar. Därför tvistar fortfarande många om Juventus har 28 eller 30 titlar.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

TURIN. När Alessandro Del Piero 1993 köptes till Juventus från Padova var det nog inte någon som kunde ana att han 19 år senare fortfarande skulle spela fotboll för klubben. Hans status i Turin går inte ifrågasätta men Juventus president Andrea Agnelli anonnserade tidigare under säsongen ut att Del Piero inte kommer få ett förnyat kontrakt.

Juventus meste målskytt får därför avsluta sin 19 år långa karriär i klubben med sin åttonde scudetto (titlarna 2005 och 2006 medräknade). Själv beskriver han ligatiteln som en revansch för Juventus tvångsnedflyttning 2006.

"En vacker historia"

– Den här kvällen återbetalar mycket för mig. Till att börja med det som hände 2006, säger han till La Stampa och fortsätter:

– Det är en konstig epilog (om hans avslut i Juventus) men jag lever med glädje. Efter Serie B får den här kvällen en extra krydda. Det är en vacker historia och jag är glad att vara en del av den.

Just tvångsnedflyttningen 2006 är något som återkommer hos flera av spelarna i Juventus. Gigi Buffon följde också med Juventus ner i Serie B och han dedikerar ligatiteln spelarna som stannade kvar i klubbens svåraste tid sen katastrofen på Heyselstadion 1985.

– Det här är för min familj men också till Del Piero, (Mauro) Camoranesi vidare till (David) Trezeguet, (Pavel) Nedved och alla spelare som accepterade att spela i Serie B efter Calciopoli.

Mittbacken Giorgio Chiellini hyllade och dedikerade även han guldet till spelarna som har visat hjärta för Juventus och stannat kvar i svåra tider i klubben.

"Stjärnorna inte bara på tröjan – finns i hjärtat också"

– Stjärnorna sitter inte bara på tröjan, de finns i hjärtat också. Jag dedikerar det här till min familj men den här titeln är för Del Piero och Buffon som har gett den här tröjan allt.

Trots att sagan Del Piero knappast kunde få ett bättre slut i Juventuströjan mäktar legendaren med att fortfarande ha fokus på säsongsavslutningen.

– Jag vill vinna varje år, ibland blir det inte så men det som hände mig i dag gottgör för så många år för mig. Men om 15 (läs: 14) dagar har vi en annan match vi vill vinna, påpekar han och menar den italienska cupfinalen mellan Juventus och Napoli.

Hans definitiva avslut i klubben som han spelat över 700 matcher för.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.