Mark Hughes, före detta City-manager, står nu mellan sin förra klubb och en Premier league-titel.
1 av 4
Mark Hughes, före detta City-manager, står nu mellan sin förra klubb och en Premier league-titel. - Foto: Julian Finney/Getty Images
Hughes Queens Park Rangers måste få med sig poäng från Etihad Stadium för att säkra nytt kontrakt i Premier league.
2 av 4
Hughes Queens Park Rangers måste få med sig poäng från Etihad Stadium för att säkra nytt kontrakt i Premier league. - Foto: Richard Heathcote/Getty Images
Hughes känner till City-fansen och klubbens psyke: "Gäller att spela på oron som finns på läktarna."
3 av 4
Hughes känner till City-fansen och klubbens psyke: "Gäller att spela på oron som finns på läktarna." - Foto: Alex Livesey/Getty Images
City måste vinna för att säkra sin första ligatitel på 44 år.
4 av 4
City måste vinna för att säkra sin första ligatitel på 44 år. - Foto: Michael Regan/Getty Images

Citys sista titelhot - förre managern

Sparkad 2009 - nu kan Mark Hughes grusa Citys titeldrömmar. Och han har planen klar för sig: "Vi kommer frustrera dem och spela på oron som finns på läktarna."


Hughes managertid i City

Mark Hughes tog över Manchester City sommaren 2008 sedan svensken Sven-Göran Eriksson fått sparken. Trots att Hughes skrev på ett treårskontrakt blev han bara kvar på managerposten i City en säsong.

I september 2009 tog nuvarande ägarna från Abu Dhabi United investment group över. Hughes köpte mängder av högklassiga spelare i januari 2010 samt sommaren därefter, men trots det gick resultaten emot honom.

I december 2009 fick han sparken efter blott två segrar på elva matcher i Premier League. Han ersättes av Citys nuvarande manager Roberto Mancini.

LONDON. Roberto Mancini och Manchester City är en seger ifrån sin första ligatitel på 44 år. Men det sista hindret är ingen mindre än en gammal bekantskap - klubbens förre manager Mark Hughes och hans Queens Park Rangers.

Och Hughes är säker på att City:s historik med en förmåga att misslyckas kommer märkas under söndagens batalj på Etihad Stadium.

- City-fansen kommer att ha historien i åtanke under matchen. Det gäller att vi spelar på tvivlet och oron som onekligen kommer finnas på läktarna, säger walesaren till Mirror.co.uk.

Det är inte bara Hughes revanschlusta för att han fick sparken från managerposten i City 2009 som driver honom. Hans nuvarande klubb Queens Park Rangers måste ta poäng mot City för att säkra ett nytt Premier league-kontrakt.

Nu hoppas Hughes att han kan bli en riktig partydödare på söndagen.

- Vi kommer frustrera dem och spela på den oro som kommer finnas på läktarna - och som kan sprida sig till deras spelare, säger han, och fortsätter:

- Det krävs väldigt mycket för att lyckas ta den där första titeln. För City är det här väldigt stort. Lyckas de vinna i år, med de resurser och fina förutsättningar de har, så kommer det vara en katalysator för framtiden.

Manchester City - Queens Park Rangers spelas kl 16 och visas på Viasat Fotboll.

/
/
/
/
/
QPR
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.