Kenny Dalglish får tacka för sig i Liverpool.
1 av 4
Kenny Dalglish får tacka för sig i Liverpool. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Liverpools ägare John W Henry tyckte tillsammans med...
2 av 4
Liverpools ägare John W Henry tyckte tillsammans med... - Foto: Tim Hales/SCANPIX
...Tom Werner att en åttondeplats inte var tillräckligt för hårdsatsande Liverpool.
3 av 4
...Tom Werner att en åttondeplats inte var tillräckligt för hårdsatsande Liverpool. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Kenny Dalglish är besviken över att få lämna jobbet men tycker klubbens ägare har skött det snyggt.
4 av 4
Kenny Dalglish är besviken över att få lämna jobbet men tycker klubbens ägare har skött det snyggt. - Foto: CLINT HUGHES/SCANPIX

Ligacupguldet räckte inte – Dalglish får sparken

Kenny Dalglish får sparken från Liverpool – åttondeplatsen i ligan blev för mycket: "Resultaten i ligan har varit en besvikelse."


Kenny Dalglish

Efter att Roy Hogdson fått sparken tillträdde fansen favorit Kenny "King Kenny" Dalglish som huvudtränare för Liverpool den åttonde januari 2011.

Nu får han alltså sparken får den klubb där han har fått legendarstatus för både sina insatser som spelare och tränare. Den sämsta placeringen för klubben i ligan på 19 år är förklaringen.

LIVERPOOL. Efter att ha varit och träffat Liverpools ägare och Fenwaygruppens högsta höns John W Henry och Tom Werner i Boston får Kenny Dalglish sparken.

På Liverpools officiella hemsida förklarar Werner beslutet som han skriver var genomtänkt:

– Resultaten i Premier League har varit en besvikelse och för att bygga på de ändringar som redan har gjorts, tror vi att vi behöver göra en förändring.

Werner är också noga med att tacka Dalglish då han har varit väldigt viktig för klubben och fansen under en tid i nöd.

– Kenny tog tränarjobbet på vår förfrågan när Liverpool som klubb verkligen behövde honom. Han frågade inte om att bli tränare, han blev förfrågad att anta rollen och han gjorde det för att klubben behövde honom. Han har gjort mer än någon annan att stabilisera Liverpool över de senaste 18 månaderna och har fått oss att än en gång titta framåt. Vi är skyldiga honom en stor portion av tacksamhet.

Dalglish själv är besviken över att behöva lämna Liverpool men tycker att allting kring hans avgång har skötts på ett bra sätt av ägarna.

– Medan jag självklart är besviken att tvingas lämna klubben kan jag säga att ägarna har hanterat allt på ett ärosamt, respektfullt och värdigt sätt och det reflekterar kvalitén på personerna som är involverade i klubben och deras fortsatta vilja att driva klubben framåt på samma sätt som när de kom hit.

Vem som kommer att ta över Dalglish jobb är ännu inte klart men ägarna säger sig ha full fokus på det.

– Vårt jobb nu är att hitta och rekrytera den rätta personen att ta den är klubben framåt och bygga vidare på den starka grund som vi har fått under de senaste 18 månaderna.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!