Efter en säsong i Championship är West Ham tillbaka i Premier League.
Efter en säsong i Championship är West Ham tillbaka i Premier League. - Foto: Rebecca Naden/SCANPIX
Carlton Cole gjorde 1–0 och kämpade fram bollen till Ricardo Vaz Té vid 2–1 i 87:e minuten. - Foto: Matt Dunham/SCANPIX
Ian Holloway och Blackpool spelar återigen i Championship nästa säsong.
Ian Holloway och Blackpool spelar återigen i Championship nästa säsong. - Foto: Tim Hales/SCANPIX

Vaz Té sköt West Ham tillbaka till Premier League

West Ham är tillbaka i finrummet – Ricardo Vaz Te avgjorde mot Blackpool i den 87:e minuten inför ett fullsatt Wembley.

Blackpool–West Ham 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 Carlton Cole (35), 1–1 Thomas Ince (48), 1–2 Ricardo Vaz Te (87).

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

LONDON. Bubblorna blåste upp och över taket på Wembley när Ricardo Vaz Té sköt West Ham tillbaka till Premier League. Nyförvärvet från Portugal jublade högt när han satte Carlton Coles slumpboll i straffområdet rakt upp i krysset från nära håll i den 87:e minuten.

Carlton Cole hade annars för det mesta huvudrollen under matchen då han var inbladad i matchens alla tre mål. Det första satte han själv på ett oerhört vackert sätt. Matthew Taylor slog en fin boll in i straffområdet som Cole skickligt tog ned och krutade in 1–0 till londonlaget i den 35:e minuten. När sedan Blackpool kvitterade direkt i inledningen på den andra halvleken slarvade Cole på mittplan vilket ledde till att Thomas Ince kunde kvittera.

Såg ut att gå till förlängning

1–1 såg sedan ut att stå sig till en förlängning även om båda lagen hade vassa målchanser framåt. Men Carlton Cole var inte klar för dagen. I den 87:e minuten tråcklade han sig fram mellan Blackpools backar men föll precis när han skulle avsluta. Slumpbollen nådde tog Vaz Té på högersidan som enkelt kunde skjuta in 2–1 och avgöra matchen.

Detta betyder att klassiska West Ham spelar i Premier League nästa säsong.