Mario Gomez hade en kanonchans att avgöra i den 112:e minuten.
1 av 10
Mario Gomez hade en kanonchans att avgöra i den 112:e minuten. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Didier Drogba var ganska ensam under stora delar av matchen men vad gjorde det?
2 av 10
Didier Drogba var ganska ensam under stora delar av matchen men vad gjorde det? - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
3 av 10
I den 21:a minuten hade syndabocken Arjen Robben ett skott om tog på Cech och upp på stolpen och sedan missade han en straff. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
4 av 10
Mitt i straffområdet fick Thomas Müller ett jätteläge på volley i den 36:e minuten men skotten gick tätt utanför. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
5 av 10
Cech var Chelseas bästa spelare och ägde det mesta av luftrummet i sitt straffområde. - Foto: Kerstin Joensson/SCANPIX
Petr Cech sträcker på sig och petar bollen till hörna.
6 av 10
Petr Cech sträcker på sig och petar bollen till hörna. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Chelsea vann Champions League.
7 av 10
Chelsea vann Champions League. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Drogba firar sin 1–1-kvittering i den 88:e minuten.
8 av 10
Drogba firar sin 1–1-kvittering i den 88:e minuten. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Men Cech räddade Robbens straff.
9 av 10
Men Cech räddade Robbens straff. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
10 av 10
Straffsumparen Bastian Schweinsteiger vågar inte titta när Robben ska slå sin straff. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX

Chelsea bröt förbannelsen – Drogba avgjorde straffdramat

Efter strafförlusten mot Manchester United 2008 – nu fick Drogba, Cech , Cole och dem andra sin revansch. Chelsea vann sin första vinst på straffar i Champions League.

Bayern München–Chelsea 5–4 efter str (1–1) efter förl och full tid.

Straffar, Bayern München: Philipp Lahm mål, Mario Gomez mål, Manuel Neuer mål, Ivica Olic miss, Bastian Schweinsteiger miss. Chelsea: Juan Mata miss, David Luiz mål, Frank Lampard mål, Ashley Cole mål, Didier Drogba mål.

Varningar, Bayern München: Bastian Schweinsteiger. Chelsea: Ashley Cole, David Luiz, Didier Drogba, Fernando Torres.

Domare: Pedro Proenca, Portugal.

Publik: 62 500.

Bayern München (4—5—1): Manuel Neuer — Philipp Lahm, Jerome Boateng, Anatolij Tymosjtjuk, Diego Contento — Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller (Daniel van Buyten 87), Franck Ribery (Ivica Olic 96) — Mario Gomez.

Chelsea (4—5—1): Petr Cech — Jose Bosingwa, David Luiz, Gary Cahill, Ashley Cole — Salomon Kalou (Fernando Torres 84), Frank Lampard, John Obi Mikel, Juan Mata, Ryan Bertrand (Florent Malouda 73) — Didier Drogba.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

MÜNCHEN. Didier Drogba och Petr Cech blev stora hjältar för Chelsea. När Drogba satte in den femte och avgörande straffen bakom Manuel Neuer hade han först räddat Chelsea med att kvittera i den 88:e minuten. Cech å andra sidan räddade både två straffar i straffläggningen och en i förlängningen av Arjen Robben.

Ashley Cole satte ord på segerkänslan – och revanschen – efter matchen.

– Nu kan ingen säga någonting, det är därför jag är här, säger han till Viasat Sport med en segerrusig blå publik bakom sig.

Drogba gladast av dem alla

Men störst glädje av alla efter slutsignalen visade nog ändå ivorianen Drogba. Han som kom till Chelsea i Roman Abramovichs stora köpardagar 2004 och har sedan dess suktat efter den åtråvärda Champions League-bucklan.

– Det är vår inställning att aldrig ge upp som gör att vi kommer tillbaka. Jag har varit här i åtta år och vi har alltid jobbat efter den. I dag känns det helt fantastiskt, säger han till Viasat.

Robben missade straff i förlängningen

Men det satt långt inne. Chelsea gick ut i matchen med en oerhört defensiv inställning med bara kontringar som offensivt vapen. Bayern München ägde bollen och skapade de flesta målchanserna. Thomas Müllers nickmål i den 83:e minuten var därför inte helt orättvist – men det var inget som brydde Drogba.

I den 88:e minuten kvitterade Chelseas kraftfulle anfallare med en stenhård nick efter Juan Matas hörna. Därefter studsade bollen Chelsea väg trots att det fick en straff emot sig när just Drogba drog ned Frank Ribéry i början på förlängningen. Cech kunde enkelt rädda Robbens dåliga straff och därefter tröttnade Bayern München.

Drogba segerskytt – efter Schweinsteigers stolpträff

Trots att Mata missade första straffen i straffläggningen kunde inte de normalt sätt starka straffsäkra tyskarna hålla ihop det i slutet. Den fjärde straffen missade en olycklig Ivica Olic. Och när sedan Bastian Schweinsteiger – som avgjorde straffläggningen i semifinalen mot Real Madrid – slog sin straff i stolpen kunde matchens man Drogba kliva fram till straffpunkten. Väl där gjorde han inget misstag och rullade in bollen i Neuers högra hörn.

Segern är Chelseas första i Champions League och Roman Abramhovic fick äntligen sin länge eftersökta titel.

/
/
/
/

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.