Rasmus är yngst och bäst i Elm-släktet.
1 av 8
Rasmus är yngst och bäst i Elm-släktet. - Foto: Bildbyrån
Wilson är den som lyckats bäst i den stora fotbollsfamiljen Palacios.
2 av 8
Wilson är den som lyckats bäst i den stora fotbollsfamiljen Palacios. - Foto: Chris Brunskill/Getty Images
Bröderna Rasmus och Viktor Elm i närkamp.
3 av 8
Bröderna Rasmus och Viktor Elm i närkamp. - Foto: Bildbyrån
Äldste brodern David Elm.
4 av 8
Äldste brodern David Elm. - Foto: Bildbyrån
Mauro Zárate är nog, tillsammans med sina tre bröder, tacksam till sin mor för sin fotbollsfostran.
5 av 8
Mauro Zárate är nog, tillsammans med sina tre bröder, tacksam till sin mor för sin fotbollsfostran. - Foto: Claudio Villa/Getty Images
Mellanbrorsan Viktor håller till i holländska Heerenveen.
6 av 8
Mellanbrorsan Viktor håller till i holländska Heerenveen. - Foto: Bildbyrån
Steve, den äldste i målvaktsklanen Mandanda.
7 av 8
Steve, den äldste i målvaktsklanen Mandanda. - Foto: Clive Rose/Getty Images
André, mellankillen i familjen Ayew, som alla har eller spelar i Marseille.
8 av 8
André, mellankillen i familjen Ayew, som alla har eller spelar i Marseille. - Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

LISTA: Här är fotbollens brödraskap

Mors dag till ära listar Nyheter24 spelarbröderna som har sina mödrar att tacka för mycket - och som lyckats nå hela vägen.


1. Záratebröderna - Bröderna Sergio, Ariel, Rolando och den mest framgångsrike Mauro Zárate har alla spelat europeisk klubbfotboll. Ynglingen i brödraskaran – Mauro – har hunnit fylla 25 och var den här säsongen utlånad till Inter ifrån Lazio. Sergio är äldst – 17 år äldre än Mauro och agent åt densamme – och har spelat i både Tyskland och Italien. Ariel, nej inte sjöjungfrun, lirade i Malaga under flera år och Rolando gjorde ett misslyckat försök i Real Madrid. Frågan är om det snackas något annat än fotboll hemma runt middagsbordet?

2. Palaciosbröderna – Likt vinnarna på listan är bröderna ifrån Honduras fyra till antalet. Milton, Jerry, Wilson och Johnny ligger närmare varandra åldermässigt och har alla representerat landslaget. Tre av de var med och slog rekord i VM 2010 när de var uttagna i Honduras trupp. Wilson är den som har nått längst och spelar nu för Stoke i Premier League.

3. Målvaktsklanen Mandanda - Steve, Parfait, Riffi och Ever har utöver blodsbanden även positionen på fotbollsplanen gemensamt - samtliga fyra är målvakter. Uppvuxna i Frankrike med en kongolesiska föräldrar innebär att bröderna dessutom representerar olika landslag - Steve är andremålvakt i Frankrike, medan Parfait är sista utpost i Kongo-Kinshasa. Riffi håller till Caen och avancerar snabbt i det franska u-landslagssystemet, medan minstingen Ever, blott tio år gammal, spås en lysande framtid.

4. Ayewbröderna - Precis som Mandandaklanen håller familjen Ayew till i franska Marseille. Det är mycket potential i Ibrahim, André och Jordan. Ibrahim och André har redan hunnit representera Ghanas landslag och Jordan är inte långt därifrån. André och Jordan tillhör fortfarande Marseille. Ibrahim är ordinarie i egyptiska Zamalek.

5. Elmbröderna - Sveriges egna syskonskara i fotbollen. David, Viktor och Rasmus vann tillsammans SM-guld 2008 i Kalmar. Sedan dess har samtliga prövat lyckan utomlands. Viktor och Rasmus spelar i holländska ligan, medan äldste broderna David är tillbaka i Sverige och Elfsborg. Lillebror Rasmus får ses som den främste i skaran. Han är så gott som ordinarie i landslaget och har efter en stark säsong i AZ Alkmaar stort intresse från större ligor. Bröderna har dessutom sin mor Ulla som agent.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!