Lazios Stefano Mauri har gripits.
1 av 2
Lazios Stefano Mauri har gripits. - Foto: Scanpix
Polisen sökte igenom Domenico Criscitos rum.
2 av 2
Polisen sökte igenom Domenico Criscitos rum. - Foto: Scanpix

Efter razzian - Criscito missar EM

UPPDATERAD. Med misstankar om inblandning i spelskandal gjorde polisen ett tillslag mot det italienska EM-lägret.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

ROM. Italiens vänsterback Domenico Criscito kommer inte att vara med i sommarens EM. Det står klart efter razzian som polis genomförde mitt i det italienska lägret.

– Han är mån om att reda ut sin situation. Det är hans mål, säger det italienska fotbollförbundets vice ordförande Demetrio Albertini till Football-Italia och fortsätter:

– Han är besviken över att ha skapat den här situationen, även om han understrykt att han inte gjort något fel.

Tidigt på måndagsmorgonen stormade polisen in på det italienska landslagets spelarhotell nära Florens. Criscito har pekats ut som en av de iblandade i Calcioscommesse-skandalen, med riggade matcher. Polisen sökte igenom backens hotellrum i jakt på bevis, rapporterar AFP.

Lazios EM-aktuelle kapten gripen

Polisen har ringat in 19 personer som är inblandade i spelskandalen som uppdagades för ett år sedan och tros ha kopplingar till en spelkartell i Singapore. Tio av de utpekade är nutida eller före detta elitspelare. Lazios lagkapten Stefano Mauri har gripits och Juventus tränare Antonio Contes hem har sökts igenom, uppger nyhetsbyrån Ansa.

Mauri är annars ett tänkbart namn till Italiens EM-trupp, som ska bantas ned till 23 spelare.

Skandalen, som också kallats Operation Last Bet, innefattar flera matcher i lägre divisioner men också Serie A-mötena Lazio-Genoa och Lecce-Lazio. Tidigare har de före detta spelarna Giuseppe Signori och Cristiano Doni gripits.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!