Nu är det klart - så många år stannar Benitez

- 19/03/2009, 06:36 -

Liverpools mästartränare, Rafa Benitez, har slutligen kommit överens med klubben om ett nytt långtidskontrakt.

Rafa Benitez och Liverpool har inte alltid haft ett perfekt förhållande. Man kan säga att kärleken växt allt eftersom. Och nu har spanjoren och formlaget Liverpool enats om att förnya sin kärleksförklaring. Sent i går kväll avslöjade klubben att man skrivit ett nytt fyraårskontrakt med 48-åringen. The Sun skriver att det nya avtalet kommer att ge Benitez cirka en miljon kronor i veckan.

– Mitt hjärta är med Liverpool Football Club. Jag älskar klubben, fansen och staden och med en klubb som denna och såna supportrar så kunde jag aldrig säga nej till att stanna. Jag har alltid gjort klart jag ville vara här under en lång tid och när jag fullföljer mitt nya kontrakt kommer det att innebära att jag tillbringat mer än tio år tillsammans med Liverpool, sa en överlycklig Benitez till klubbens hemsida.

Benitez kom till Liverpool 2004 efter en bra period med Valencia. Under sin tid med Liverpool har han bland annat vunnit Champions League. Under dessa fem år har Liverpool gått från ett medelmåttigt lag i Europa till att numera rankas av Uefa som kontinentens bästa klubb.

– Klubben är mycket respekterad i hela världen på grund av sin otroliga historia och enorma kulturarv. Det är mitt mål att försvara dessa värden och bidra till att skapa ett nytt kapitel i vår historia.

Att Benitez skriver på för fyra nya år är den tredje superhändelsen som förmodligen gör den senaste veckan till en av klubbens bästa någonsin. Allt inleddes med en förkrossande 4-0-seger i Champions League mot mesta mästarna Real Madrid. Några dagar senare förnedrade man självaste Manchester United med hela 4-1 på Old Trafford av alla ställen.

Och nu har mannen som gjort allt detta möjligt bestämt sig för att stanna. En bra vecka helt enkelt.

Skrivet av: