Alba är uppväxt i Barcelonas plantskola La Masia och återvänder nu hem till Barcelona från Valencia.
1 av 3
Alba är uppväxt i Barcelonas plantskola La Masia och återvänder nu hem till Barcelona från Valencia. - Foto: Alberto Saiz/SCANPIX
Alba är ett av de största utropstecknen i Spaniens EM-lag.
2 av 3
Alba är ett av de största utropstecknen i Spaniens EM-lag. - Foto: Peter Morrison/SCANPIX
Jordi Alba – som i går tog god hand om Ronaldo – är klar för Barcelona.
3 av 3
Jordi Alba – som i går tog god hand om Ronaldo – är klar för Barcelona. - Foto: Jon Super/SCANPIX

Spaniens stjärnskott klar för Barca

Valencia vänsterback Jordi Alba har skrivit på ett femårskontrakt med Barcelona.


Jordi Albas konkurrens

Sedan Eric Abidal tvingades lägga skorna på hyllan på grund av sin levertransplantation i våras har Adriano spelat på vänsterbacken. Detta trots att han helst vill flankera på mittfältet. Även veteranen Carles Puyol har vikarierat på positionen men Jordi Alba är den enda fullblodiga vänsterbacken i Barcelonas nuvarande trupp.

BARCELONA. Precis som det länge har ryktats har Barcelona nu köpt Valencias vänsterback Jordi Alba. Katalanerna betalar 124 miljoner kronor för 23-åringen som är uppväxt och har fått sin fotbollsuppfostran i Barcelona. Alba har varit en av de största utropsteckena i EM och har startat varje match i EM för finalklara Spanien.

Vänsterbacken tog en ordinarie plats i Valencia 2010 och har spelat 73 matcher för den skuldtyngda klubben. Så sent som elfte oktober förra året debuterade Alba i landslaget och sedan dess har det blivit tio matcher i den röda tröjan.

Efter att Spanien har spelat EM-finalen mot antingen Tyskland eller Italien på söndag kommer 23-åringen flyga till Barcelona för att genomgå en medicinsk undersökning, enligt Barcelonas officiella hemsida

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!