Del Piero tar sig förbi Panucci 1998. Totalt blev det sex Serie A-titlar för 37-åringen i Juventus-tröjan.
1 av 3
Del Piero tar sig förbi Panucci 1998. Totalt blev det sex Serie A-titlar för 37-åringen i Juventus-tröjan. - Foto: Grazia Neri/Getty Images
Han var med och tog Juventus till segrar av Champions League säsongen 1996, här står han tillsammans med Gianfranco Zola 1995.
2 av 3
Han var med och tog Juventus till segrar av Champions League säsongen 1996, här står han tillsammans med Gianfranco Zola 1995. - Foto: Getty Images
Alessandro Del Piero fick avsluta sin karriär i Juventus med att lyfta Scudetto-bucklan.
3 av 3
Alessandro Del Piero fick avsluta sin karriär i Juventus med att lyfta Scudetto-bucklan. - Foto: Massimo Pinca/SCANPIX

Del Piero till Juve-fansen: "Jag kommer alltid vara en av er"

Det är den sista dagen på kontraktet för Juventus-legendaren Alessandro Del Piero.


Del Pieros karriär i Juventus:

– Vann sex Serie A-titlar, Calciopoli-titlarna borträknade, i Juventus.

– Tog laget till en Champions League-titel 1996.

– Vann Serie B med klubben 2007 efter Calciopoli-skandalen.

– Vann den italienska cupen 1995.

TURIN. Som en av de mest lagtrogna spelarna i dagens fotboll kommer Alessandro Del Piero alltid vara en legendar för Juventus supportrar. I 19 år har han burit den svartvita tröjan och den 30 juni, alltså i dag, går hans sista dag på kontraktet med klubben ut. Dagen till ära har han skrivit ett öppet avskedsbrev till fansen.

– Jag är inte längre en Juventus-spelare, men jag kommer alltid att vara en av er, skriver Del Piero enligt Football Italia.

Gjorde 719 matcher för klubben

Totalt blev det 719 matcher i Juventus för Del Piero och på den tiden hann han med att göra 285 mål. Han har dessutom vunnit Serie A sex gånger, calciopoli borträknat, och Champions League 1996 med klubben.

– Det är inte en ledsen stund för mig, det finns ingen ånger eller nostalgi. Inte längre. Detta eftersom jag har haft tid att tänka tillbaka över allt som hände under min sista säsong i Bianconeri, tid att tänka på vad som hände längre bak i tiden och jag har återlevt den mest underbara drömmen som jag kunde drömma, skriver 37-åringen.

"Det är fansen som är klubben"

Den meste Juventus-spelaren genom tiderna skickar en särskild hälsning till fansen.

– Spelarna kommer och går, men Juventus består. Mina lagkamrater, som jag önskar det bästa och jag alltid kommer att hålla på, finns kvar. Men framför allt finns fansen kvar, ni som är Juventus. Den tröjan som jag har älskat och alltid kommer att älska. Tröjan som jag har drömt om och respekterat, utan några uppehåll. Jag är glad att andra efter mig kan bära den tröjan och framför allt nummer 10 som alltid har haft mitt namn på ryggen sedan de började trycka namnen på Bianconeris tröjor, skriver stjärnan emotionellt och avslutar:

– Arrivederci. Tack för allt. Alessandro.

Läs hela brevet här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!