Ezequiel Lavezzi är Paris Saint-Germains senaste storvärvning.
Ezequiel Lavezzi är Paris Saint-Germains senaste storvärvning. - Foto: Salvatore Laporta/AP/Scanpix

PSG:s storsatsning fortsätter – Lavezzi klar

Napolis stjärna Ezequiel Lavezzi, 27, lämnar Italien för Frankrike och den hårdsatsande storklubben Paris Saint-Germain. "Nu har jag möjlighet att vinna titlar".


Nya ägare

Paris Saint-Germain är en fotbollsklubb från Paris som köptes av Qatar Investment Authority år 2010. De nya stormrika ägarna började direkt att pumpa in kapital och 1,5 miljarder kronor avsattes för spelarköp. Målet är att dominera den franska ligan och gå långt i Champions League.

Spelarköp
Javier Pastore
Blaise Matuidi
Maxwell
Kévin Gameiro
Mohammed Sissoko
Thiago Motta
Salvatore Sirigu
Alex
Nene
Jérémy Ménez

PARIS. Förmögna Paris Saint-Germain siktar mot den europeiska klubblagsfotbollens himmel. Förra årets storvärvningar följs nu upp av Napolistjärnan Ezequiel Lavezzi – som värvats för drygt 265 miljoner kronor.

– PSG:s projekt intresserar mig. Jag har möjligheten att bevisa vad jag kan i en klubb som är på väg uppåt och som kommer fortsätta att satsa, sade Lavezzi under en presskonferens i Paris.

Lavezzi har skrivit på ett fyraårskontrakt och ser nu fram emot framgångar i både Ligue 1 och Champions League. Förra säsongen föll Parisklubben på målsnöret, omsprungna av uppstickaren Montpellier, men nu har ägarna siktet inställt på ligatiteln.

– Ligue 1 är en väldigt konkurrensstark liga. Det är en ny utmaning för mig och jag gillar verkligen det. Paris Saint–Germain är en klubb där jag kan fortsätta utvecklas, sade Lavezzi under presskonferensen.

/
/
/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!