Stockholm

Klart: Fiaskotränaren tar över Tottenham

Förra säsongen var han huvudtränare för Chelsea och hade Roberto Di Matteo som hjälpreda. Nu är Di Matteo huvudtränare och Villas-Boas i en mindre klubb.
1 av 2
Förra säsongen var han huvudtränare för Chelsea och hade Roberto Di Matteo som hjälpreda. Nu är Di Matteo huvudtränare och Villas-Boas i en mindre klubb. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Andre Villas-Boas ska föra Tottenham till Champions League.
2 av 2
Andre Villas-Boas ska föra Tottenham till Champions League. Foto: Sang Tan/AP/Scanpix

Andre Villas-Boas misslyckades totalt i Chelsea – nu får han en ny chans i Premier League. Den 34-årige portugisen har skrivit på för rivalen Tottenham Hotspur.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andre Villas-Boas karriär

Académica, Portugal 2009-2010
För upp bottenlaget Académica till en imponerande elfteplats i ligan.

FC Porto, Portugal 2010-2011
Värvas till storklubben Porto. Tog trippeln redan den första säsongen. Vann ligan, cupen och Europa League.

Chelsea, England 2011-2012
Reser till London efter succén. Där får hans framgångsrika karriär en rejäl törn. Sparkas med omedelbar verkan efter en mardrömssäsong.

LONDON. Tottenham har hittat en ersättare för sparkade Harry Redknapp. Det blir Andre Villas-Boas som leder Londonklubben de kommande tre åren.

- Jag är glad över att Andre har gått med på att bli vår huvudtränare, säger Tottenhams ordförande Daniel Levy.

Andre Villas-Boas spåddes länge bli stjärntränaren José Mourinhos arvtagare. Efter en drömsäsong med FC Porto tog han över Chelsea 2011. Men tiden i Londonklubben blev inte som portugisen tänkt sig.

Har mycket att bevisa

Villas-Boas lyckades inte övertyga spelarna om sin spelidé och sparkades i mars 2012 efter dystra resultat. Men nu får han alltså en ny chans att övertyga tvivlarna om att han är Europas näste stjärnmanager.

Tottenham slutade fyra i Premier League den gångna säsongen men tappade, trots det, Champions League-platsen på grund av Chelseas seger i CL-finalen. Ironiskt nog var det Villas-Boas förre hjälptränare Roberto Di Matteo som förde Chelsea till CL-titeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.