Andreas Isaksson kommer att byta klubb i sommar. Troligtvis blir det turkiska ligan för landslagsmålvakten.
1 av 12
Andreas Isaksson kommer att byta klubb i sommar. Troligtvis blir det turkiska ligan för landslagsmålvakten. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Yttern Emir Bajrami står utan kontrakt och kommer byta klubbadress. Men vilken klubb haffar honom?
2 av 12
Yttern Emir Bajrami står utan kontrakt och kommer byta klubbadress. Men vilken klubb haffar honom? - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Chippen kommer att lämna Al-Hilal. Ska han gå i Beckhams fotspår och gå till USA eller stannar han kvar bland oljepengarna i arabländerna?
3 av 12
Chippen kommer att lämna Al-Hilal. Ska han gå i Beckhams fotspår och gå till USA eller stannar han kvar bland oljepengarna i arabländerna? - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Rosenberg har inte fått något nytt kontrakt i Werder Bremen. Swansea och Olympiakos jagar anfallarens namnteckning.
4 av 12
Rosenberg har inte fått något nytt kontrakt i Werder Bremen. Swansea och Olympiakos jagar anfallarens namnteckning. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Är för närvarande klubblös och letar ny adress. Provspelade nyligen för AGF Århus och det mest troliga är att högerbacken går till en nordisk klubb.
5 av 12
Är för närvarande klubblös och letar ny adress. Provspelade nyligen för AGF Århus och det mest troliga är att högerbacken går till en nordisk klubb. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Efter ett fantastiskt EM rosar 34-årige Olof Mellberg marknaden. Den spanska klubben Celta Vigo är intresserade men det finns även intresse från gamla klubben Aston Villa.
6 av 12
Efter ett fantastiskt EM rosar 34-årige Olof Mellberg marknaden. Den spanska klubben Celta Vigo är intresserade men det finns även intresse från gamla klubben Aston Villa. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Samuel Holmén gjorde en strålande säsong i Istanbul BBK och jagas av turkiska toppklubbar och även tyska Bundesliga-lag.
7 av 12
Samuel Holmén gjorde en strålande säsong i Istanbul BBK och jagas av turkiska toppklubbar och även tyska Bundesliga-lag. - Foto: Sergei Grits/SCANPIX
Frågan är om Martin Olsson verkligen vill spela med Blackburn i Championship. Premier League-lag som Chelsea, Liverpool och Newcastle uppges jaga vänsterbacken.
8 av 12
Frågan är om Martin Olsson verkligen vill spela med Blackburn i Championship. Premier League-lag som Chelsea, Liverpool och Newcastle uppges jaga vänsterbacken. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Jonas Olsson verkar vara intresserad av att ta ett nytt steg i karriären. Det mest troliga? Att Olsson spelar i nykomlingarna West Hams dräkt nästa säsong.
9 av 12
Jonas Olsson verkar vara intresserad av att ta ett nytt steg i karriären. Det mest troliga? Att Olsson spelar i nykomlingarna West Hams dräkt nästa säsong. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Rasmus Elm har jagats av storklubbar som Manchester United och Liverpool. Men efter den mer tveksamma insatsen i EM finns det många frågtecken kring smålänningen.
10 av 12
Rasmus Elm har jagats av storklubbar som Manchester United och Liverpool. Men efter den mer tveksamma insatsen i EM finns det många frågtecken kring smålänningen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Zlatan + transferrykten = sant. Men lämnar han även den här gången? Få lag har råd med storstjärnan.
11 av 12
Zlatan + transferrykten = sant. Men lämnar han även den här gången? Få lag har råd med storstjärnan. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Ola Toivonen har länkats ihop med europeiska toppklubbar i ett par år nu. Har fortfarande två år på sitt kontrakt i PSV. Tycker någon klubb att han är värd pengarna som PSV kräver?
12 av 12
Ola Toivonen har länkats ihop med europeiska toppklubbar i ett par år nu. Har fortfarande två år på sitt kontrakt i PSV. Tycker någon klubb att han är värd pengarna som PSV kräver? - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX

Här är de svenska proffsen som kan lämna i sommar

Zlatan till Real Madrid? Vilken klubb kommer värva kontraktslöse Andreas Isaksson? Nyheter24 benar ut de mest troliga övergångarna för de svenska landslagsspelarna.


Zlatans flytt från Juventus till Inter

Zlatan Ibrahimovic gick från Juventus till Inter efter Calciopoli-skandalen 2006.

Eftersom Juventus tvångsdegraderades på grund av spelskandalen ville inte Zlatan vara kvar i klubben.

När han sedan sa att han drömt om att få spela för Inter sedan han var ett barn uppstod det stora rabalder i Italien. 

STOCKHOLM. Nu när EM är färdigspelat drar det äntligen igång på riktigt. Silly Season. Den närmaste månaden kommer i princip allt i fotbolls-Europa kretsa kring transferrykten.

Om vem som ska lämna sin klubb eller vem som stannar kvar. Läs allt om de svenska landslagsspelarna som antingen kommer att byta klubb, har chansen att byta klubb eller de lite mer galna ryktena.

Kommer att byta klubbar:

Andreas Isaksson – Den svenske landslagsmålvaten har vetat länge att han ska byta klubbadress. PSV tycker att han är för dyr och tillförlitar sig till den polske EM-målvakten Przemyslaw Tyton. Han har därför inte erbjudits något nytt kontrakt. Det senaste ryktet är att han går till antingen Kasimpasa eller Besiktas i den turkiska ligan. Han är just nu i Istanbul och förhandlar om kontrakt.

Emir Bajrami – Twente har sagt upp sitt kontrakt med den svenske yttern. Innan EM ska han ha tackat nej till kontraktsförslag från flera Serie A-klubbar. Rubin Kazan, CSKA Moskva och West Bromwich är intresserade av 24-åringens namnteckning.

Christian Wilhelmsson – Kontraktet med Al-Hilal har gått ut och Chippen har gjort klart att han ska lämna klubben. Wilhelmsson har intresse från klubbar runt hela världen. Nyligen ryktades det om att han skulle återvända hem till Mjällby men det mest troliga är att kantspringaren hamnar i antingen USA eller någon annan arabklubb som betalar ut höga löner.

Markus Rosenberg – Får, trots sina tio mål i Werder Bremen, inte något nytt kontrakt med klubben och står därför utan klubb efter sommaren. Han ryktas till flera olika klubbar men de troligaste alternativen är Swansea eller Olympiakos.

Matias Concha – Är just nu utan kontrakt och har med stora skadeproblem och dålig speltid i det tyska andraligalaget Bochum inte haft någon bra chans att visa upp sig. Provtränade nyligen för AGF Århus i danska ligan och tackade i samband med det nej till Malmö FF.

Troliga att byta klubbar:

Olof Mellberg – Var kanske Sveriges bäste spelare under EM och det har gett eko ute i fotbollseuropa. Kontraktet med Olympiakos löper ut i sommar och han har öppnat för en eventuell flytt från den grekiska klubben. Främst genom att tacka nej till ett nytt kontrakt med klubben precis innan EM.Lär ha sin gamla klubb Aston Villa i hasorna men även Everton är intresserade av den numera 34 år gamla mittbacken. Det senaste ryktet gör dessutom gällande att den meriterade backen ska gå till nykomlingen Celta Vigo i La Liga.

Samuel Holmén – Har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Istanbul BBK och har en mycket framgångsrik säsong bakom sig. Om Istanbul vill få pengar för den före detta Elfsborgspelaren bör de sälja honom i detta transferfönster. Tyska klubbar ska vara intresserade av honom men även högre rankade turkiska klubbar.

Martin Olsson – Är väldigt omtyckt i England för sin uppoffrande spelstil och sina snabba ben. Och eftersom hans klubb Blackburn åkte ur Premier League är han ett hett byte för klubbar i den nedre regionen i samma liga. Men har även ryktats till större klubbar som Chelsea, Liverpool och Newcastle.

Jonas Olsson – Är, likt Martin Olsson, mycket uppskattad i England. Svensken, som spelar som en britt, har bara ett år kvar på kontraktet i West Bromwich och mycket talar för att nykomlingarna West Ham i Premier League vill förstärka i försvarslinjen inför sitt avancemang. Även Everton har visat intresse för 29-åringen.

Rasmus Elm – Var Sveriges överlägset mest eftertraktade spelare innan EM. Efter EM har det varit väldigt tyst. Men har bara ett år kvar på kontraktet i AZ Alkmaar och – om han inte själv väljer att skriva på ett nytt kontrakt – vill klubben ha bra förhandlingsläge bör de sälja honom redan i sommar. Mindre trovärdiga rykten om Manchester United och Liverpool har florerat länge, men det mest troliga alternativet för smålänningen är nog Newcastle i Premier League.

Mindre troliga rykten:

Zlatan Ibrahimovic – Sveriges storstjärna är ständigt i hetluften. Enligt ryktena ska han ha satt press på Milan om att värva – och om inte så skulle han lämna klubben. För bara några dagar sedan gick vice presidenten Adriano Galliani ut och sa att det var slutvärvat för Milano-klubben.

Zlatans agent Mino Raiola är kryptisk i sina uttalanden och har inte förnekat att 30-åringen kan vara på väg bort. Det mest troliga alternativet i så fall är nog Real Madrid. La Liga-vinnarna har budgeten för att köpa loss Zlatan och dessutom har "The Special one" José Mourinho länge velat ha sin gamla adept från tiden i Inter.

Ola Toivonen – Var precis som Rasmus Elm mycket eftertraktad innan EM. Men med två år kvar på kontraktet i PSV kommer värmlänningen vara en dyr affär för vilken klubb som helst. Ganska ljummen när det kommer till rykten just nu. Dock har klubbar som Liverpool, Zaragoza, Borussia Mönchengladbach och Atlético Madrid visat intresse för svensken.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

1 timme sedan

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

3 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.