I extrem hetta vann Elfsborg med 4–0 mot det maltesiska laget Floriana på Malta. (Obs. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)
1 av 2
I extrem hetta vann Elfsborg med 4–0 mot det maltesiska laget Floriana på Malta. (Obs. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Elfsborg är därmed vidare till den andra kvalomgången i Europa League där de för möta vinnarna mellan Dacia Chisinau och NK Celje.
2 av 2
Elfsborg är därmed vidare till den andra kvalomgången i Europa League där de för möta vinnarna mellan Dacia Chisinau och NK Celje. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Elfsborg hetast (!) i Europa League

Elfsborg vann mot det maltesiska laget Floriana med storsiffror även i returmötet – trots enorm hetta på stadion Självständighetens mark på Malta.


Floriana–Elfsborg 0–4 (0–1)

Målen: 0–1 (19) Daniel Mobaeck, 0–2 (50) Oscar Hiljemark, 0–3 (67) Per Frick, 0–4 (77) Viktor Claesson.

FLORIANA. Efter 8–0-krossen på Borås Arena valde Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson att ställa upp med ett reservbetonat lag i returmötet mot Floriana på Malta. Trots detta vann Elfsborg tryggt med 4–0. Men det var en jobbig match.

I den första halvleken lät domaren låta spelarna ta en vätskepaus på grund av den extrema hettan på Malta. Termometern visade över 40 grader och solen stekte på spelarna på arenan Självständighetens mark i den lilla staden Floriana på Malta.

Mobaeck inledde målskyttet

Elfsborg tog en tidig ledning i den 19:e minuten genom Daniel Mobaeck men det dröjde fram till den andra halvleken innan siffrorna drog iväg. Målskyttarna i Elfsborgs 4–0-vinst var nämnde Daniel Mobaeck, Oscar Hiljemark, Per Frick och Viktor Claesson.

Totalt vann Elfsborg med de överlägsna siffrorna 12–0 mot Floriana och de får nu möta vinnarna mellan Dacia Chisinau och NK Celje i Europa Leagues andra kvalomgång.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!