Napoli och Milan bjöd på sömnpiller

- 22/03/2009, 22:35 -

Veckans hypade match slutade tråkigt nog mållöst.

Napoli-Milan på Sao Paolostadion sägs vara en het match. Men det var inget spelarna ville vara med om. En urtråkig match slutade inte särskilt överraskande mållöst. Det mest uppseendeväckande var Milanmanagern Carlo Ancelottis volley vid sidlinjen.

Napoli hade de bästa chanserna, men trots en hel del fummel lyckades Milanbrassen Dida hålla bollan utanför mållinjen. Dessutom fick Napoli ett helt korrekt mål för offside. Tevebilderna visade att linjedomaren begick ett misstag.

Milan med stekheta Pippo Inzaghi och Pato från start hade svårt att skapa några heta chanser. Vid ett tillfälle hade man världsmästaren Andrea Pirlo, formtoppade David Beckham, världsspelaren Kaká, magikern Ronaldinho och den lille superankan Pato på plan samtidigt. Det ledde till absolut ingenting. Till slut valde hårdjobbaren Matthieu Flamini att skjuta från cirka 35 meter i ren frustration. Skottet blockerades.

Inför matchen var det stora förväntningar på tillställningen. De gamla lagkamraterna Roberto Donadoni i Napoli och Ancelotti i Milan skulle mäta krafter - nu som tränare för varsitt lag. Efteråt kan vi konstatera att krafterna var lika stora, eller små. Fortfarande oklart hur det ligger till med det.

Det oavgjorda resultatet gör att Milan blir kvar på tredje plats, 14 poäng bakom Inter. Napoli som bara för någon månad sedan kämpade om en Champions Leagueplats ligger nu på elfte plats och kan inte bara glömma mästarligan, utan även Uefacupen då det är hela nio poäng upp till Roma på sjätteplatsen.

Skrivet av: