Tisdag 29 Nov
Stockholm

Inzaghis hattrick väcke gubbgänget Milan

Superpippo gjorde alla målen när Milan körde över Atalanta på San Siro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Milan behövde väckas. Den gamla storklubben hade en miserabel vecka när man först förlorade borta mot Sampdoria och sedan åkte ut ur Uefacupen efter en katastrofal andra halvlek hemma mot Werder Bremen. Inför dagens match hemma mot Atalanta cirkulerade återigen ryktena om tränaren Carlo Ancelottis avgång. Ännu en förlust hade ökat pressen ytterligare.

Men det var egentligen aldrig någon snack om saken. Redan i den sjunde minuten slog Filippo Inzaghi till efter en snygg framspelning av Marek Jankulovski. Sedan fortsatte det så. I den andra halvleken stängde Inzaghi matchen samtidigt som han fullbordade sitt hattrick med två typiska Inzaghimål där han är på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Den odiskutabla segern gör att Milan nu hamnat lite i ingenmansland. Man har nu fem poäng ner till Fiorentina på fjärdeplatsenoch lika många upp till Juventus på andraplatsen.

Rossonerifans fick även fler goda nyheter. I dag blev det nämligen klart att David Beckham stannar resten av säsongen. Som Nyheter24 var först i Sverige med att skriva så blir Beckham kvar i Milan till slutet av säsongen, sedan återvänder han till LA Galaxy till den amerikanska ligans avslutning för att återigen återvända till Milan.

Serie A-fansen fick även se ännu en hatrickhjälte i dag. Skyttekungen Marco Di Vaio gjorde som Inzaghi och gjorde alla målen när Bologna besegrade formstarka Sampdoria med 3-0. Trots den klara segern ligger Bologna farligt nära nedflyttningsstrecket. Efter 27 omgångar har man bara två poäng ner till Chievo på 18:e plats. Men med Di Vaio i superform kommer Bologna med stor säkerhet att klättra de närmaste veckorna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.