Inzaghis hattrick väcke gubbgänget Milan

Superpippo gjorde alla målen när Milan körde över Atalanta på San Siro.


Milan behövde väckas. Den gamla storklubben hade en miserabel vecka när man först förlorade borta mot Sampdoria och sedan åkte ut ur Uefacupen efter en katastrofal andra halvlek hemma mot Werder Bremen. Inför dagens match hemma mot Atalanta cirkulerade återigen ryktena om tränaren Carlo Ancelottis avgång. Ännu en förlust hade ökat pressen ytterligare.

Men det var egentligen aldrig någon snack om saken. Redan i den sjunde minuten slog Filippo Inzaghi till efter en snygg framspelning av Marek Jankulovski. Sedan fortsatte det så. I den andra halvleken stängde Inzaghi matchen samtidigt som han fullbordade sitt hattrick med två typiska Inzaghimål där han är på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Den odiskutabla segern gör att Milan nu hamnat lite i ingenmansland. Man har nu fem poäng ner till Fiorentina på fjärdeplatsenoch lika många upp till Juventus på andraplatsen.

Rossonerifans fick även fler goda nyheter. I dag blev det nämligen klart att David Beckham stannar resten av säsongen. Som Nyheter24 var först i Sverige med att skriva så blir Beckham kvar i Milan till slutet av säsongen, sedan återvänder han till LA Galaxy till den amerikanska ligans avslutning för att återigen återvända till Milan.

Serie A-fansen fick även se ännu en hatrickhjälte i dag. Skyttekungen Marco Di Vaio gjorde som Inzaghi och gjorde alla målen när Bologna besegrade formstarka Sampdoria med 3-0. Trots den klara segern ligger Bologna farligt nära nedflyttningsstrecket. Efter 27 omgångar har man bara två poäng ner till Chievo på 18:e plats. Men med Di Vaio i superform kommer Bologna med stor säkerhet att klättra de närmaste veckorna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.