"Jag har sålt Zlatan", säger Milans president Silvio Berlusconi.
1 av 4
"Jag har sålt Zlatan", säger Milans president Silvio Berlusconi. - Foto: Riccardo de Luca/ Scanpix
Tidigare sa vice-president Adriano Galliani att storstjärnorna skulle stanna i Milan.
2 av 4
Tidigare sa vice-president Adriano Galliani att storstjärnorna skulle stanna i Milan. - Foto: Maurizio Lagana/Getty Images
Men nu flyttar både Thiago Silva och Zlatan till Paris och PSG.
3 av 4
Men nu flyttar både Thiago Silva och Zlatan till Paris och PSG. - Foto: Giuseppe Bellini/Getty Images
Zlatan Ibrahimovic går till franska Paris Saint Germain.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic går till franska Paris Saint Germain. - Foto: BILDBYRÅN

Zlatan nästan klar för PSG

Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan för Paris Saint-Germain. Det bekräftar Milans president Silvio Berlusconi för italienska medier: "Ja, jag har sålt Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva".


MILANO/PARIS. Efter två år i Milan har Zlatan Ibrahimovic bestämt sig för att gå vidare i sin karriär. Som väntat blir Paris Saint-Germain hans nästa klubb. Det bekräftar Milans president Silvio Berlusconi till italiensk media.

– Ja, jag har sålt Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva, och kommer på så sätt att spara 150 miljoner euro på två år, säger Berlusconi till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Man kan bara inte tacka nej till ett sånt bud, det vore oansvarigt.

Zlatan är dyraste spelaren i fotbollshistorien

Den totala summan för Silva och Ibrahimovic ligger på 70 miljoner euro för PSG enligt RMC Sport. Varav 20 av dessa är för den svenske storstjärnan.

Milans försäljning av Zlatan betyder att 30-åringen är den enda i fotbollshistorien som har genererat över 200 miljoner euro i övergångssummor.

Får 12,5 miljoner euro varje säsong

Enligt franska RMC Sport har Zlatan och PSG kommit överens om ett kontrakt på 12,5 miljoner euro per säsong i tre år. Enligt Sky Italia vill dock Zlatan ha 15 miljoner euro per år i tre års tid – medan PSG erbjuder nio miljoner euro per år under fyra års tid.

Kontraktet är dock fortfarande inte påskrivet men enligt Sky Italia har Mino Raiola och PSG har bokat ett nytt möte i morgon bitti.

/
/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!