"Det har varit väldigt intensiva dagar, jag försökte fly till Ibiza, men alla visste var jag var", säger Zlatan om den hetsiga övergången.
1 av 3
"Det har varit väldigt intensiva dagar, jag försökte fly till Ibiza, men alla visste var jag var", säger Zlatan om den hetsiga övergången. - Foto: Jacques Brinon/SCANPIX
"Det handlade bara om detaljer som skulle lösas."
2 av 3
"Det handlade bara om detaljer som skulle lösas." - Foto: Jacques Brinon/SCANPIX
Direkt när PSG tog kontakt med Zlatans crew visste han att han skulle lämna Milan.
3 av 3
Direkt när PSG tog kontakt med Zlatans crew visste han att han skulle lämna Milan. - Foto: Jacques Brinon/SCANPIX

Zlatan om övergången: "Jag visste från dag ett att jag skulle lämna"

Zlatan Ibrahimovic visste redan innan Formentera-resan att han skulle lämna Milan för PSG: "Det handlade bara om detaljer."


Läs allt om Zlatans nya klubb

Här kan du läsa ett dokument om Paris Saint-Germain och klubbens stormrika ägare.

Här kan du läsa om vilka Zlatans nya lagkamrater är.

PARIS. För nästan en vecka sedan drog transfercirkusen om Zlatan Ibrahimovic till PSG igång. Därefter har det varit många frågor om det blir av, om 30-åringen egentligen vill till PSG, hur mycket han får i lön och så vidare.

Nu berättar den svenske storstjärnan att han hela tiden visste att han skulle lämna Milan för PSG.

– Jag visste från dag ett, då PSG tog kontakt, att jag skulle komma hit, säger han på presskonferensen då övergången presenterades och fortsätter:

– Det handlade bara om detaljer som skulle lösas.

"Jag försökte fly till Ibiza"

Förra helgen reste Zlatan med familj till ön Formentera bredvid Ibiza för att umgås med Filippo Inzaghi och Ignazio Abate.

För att ta semester trodde de flesta – men så var inte fallet.

– Det har varit väldigt intensiva dagar, jag försökte fly till Ibiza, men alla visste var jag var. Det har varit större uppståndelse nu än när jag gick till Barcelona. Men jag är van vid det här nu.

"Min agent gillar att vara i rampljuset"

Zlatans agent Mino Raiola har sagt att han kommer att ge PSG Mona Lisa – något som 30-åringen skrattar åt när det tas upp på presskonferensen.

– Jag som Mona Lisa... Min agent gillar att vara i rampljuset. Han sätter en del press på mig. Men jag gillar att ha det, jag gillar att spela under press. Jag älskar det jag gör och vad som kommer med det är inget jag väljer utan det kommer med det man gör på planen.

Nu är bara frågan om parisarna kan ta honom till sitt hjärta, precis som de har gjort med Mona Lisa?

Men det är troligen en bit kvar för Zlatan att nå samma status i sin nya hemstad.

/
/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.