Kebba Ceesays nya lag Lech Poznan möter AIK i Europa League-kval i kväll – men den förre djurgårdaren kommer inte spela matchen.
1 av 3
Kebba Ceesays nya lag Lech Poznan möter AIK i Europa League-kval i kväll – men den förre djurgårdaren kommer inte spela matchen. - Foto: SCANPIX
"Hade varit en riktig kick att spela mot AIK. Lite som en derbymatch", säger Ceesay.
2 av 3
"Hade varit en riktig kick att spela mot AIK. Lite som en derbymatch", säger Ceesay. - Foto: SCANPIX
Lech Poznan supportrar är ökända i Europa för sina stora tifon, många bengaler och galna upptåg.
3 av 3
Lech Poznan supportrar är ökända i Europa för sina stora tifon, många bengaler och galna upptåg. - Foto: SCANPIX

Ceesay: "Hoppas jag kan spela returen"

Kebba Ceesays nya klubb Lech Poznan möter AIK i Europa League-kvalet i kväll. Men den förre DIF:aren kommer inte spela: "Lite tråkigt att jag inte kan vara med."


Kvalet i Europa League i dag
Kalmar FF–Young Boys (Schweiz) 19:00
AIK–Lech Poznan (Polen) 19:00
AC Horsens (Danmark)–Elfsborgs IF 20:10


MÜNCHEN. I måndags blev Djurgårdens back Kebba Ceesay klar för polska klubben Lech Poznan. I kväll möter hans nya klubb de före detta rivalerna AIK i kvalet till Europa League – men Ceesay kommer inte spela matchen.
– Det är lite tråkigt att jag inte kan vara med, säger han till Nyheter24 från en liten ort strax utanför München.

Ceesay åkte till Polen i måndags för att genomgå en läkarundersökning. Redan på tisdagen flögs han iväg till München där han har varit med på en lättare träning med klubben. 
Men tiden var lite för knapp för att 24-åringen skulle hinna vara spelklar till kvällens match.
– Det hade varit en riktig kick att spela den matchen. Det hade ju varit lite av ett derby så det är lite tråkigt att jag inte kan vara med.

"Jag vill vara med i returen"
Nu hoppas Ceesay att han kan vara med mot AIK om en vecka.
– På söndag kommer vi spela en träningsmatch med laget mot en tysk klubb och jag hoppas att jag ska kunna visa upp mig så jag får vara med i returen. 

Under sin mycket korta tid med det polska laget har han redan hunnit få en uppfattning om skillnaderna mellan polsk och svensk fotboll.
– De är jättenoga med kvalitén. På träningarna märker man absolut skillnad. Det måste inte gå lika fort som i Sverige men det är väldigt noga med kvalitén. Alla passningar ska sitta och så där. 

Vad tror du om matchen i kväll?
– AIK är ett bra lag, det får man inte glömma. Det är inte så att bara för ett topplag från Polen kommer till Sverige så kommer de vinna enkelt. Jag tror det kommer bli en bra match med mycket fart. Och så hoppas jag ju naturligtvis att vi vinner, säger Ceesay.
/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!