Söndag 20 Jun
Stockholm

Efter 120 år – nu kan Anfield byta namn

Liverpool kan komma att sälja namnrättigheterna till Anfield Road.
1 av 4
Liverpool kan komma att sälja namnrättigheterna till Anfield Road. Foto: SCANPIX
"En namnrättighetsuppgörelse för Anfield kan komma att hända om det är rätt uppköpare", säger ägaren John W Henry.
2 av 4
"En namnrättighetsuppgörelse för Anfield kan komma att hända om det är rätt uppköpare", säger ägaren John W Henry. Foto: SCANPIX
Frågan är vad Liverpools supportrar tycker om det?
3 av 4
Frågan är vad Liverpools supportrar tycker om det?. Foto: SCANPIX
St James' Park heter numera Sports Direct Arena. Under några månader hade arenan dock det mer märkliga namnhybriden SportsDirect.com@St James' Park.
4 av 4
St James' Park heter numera Sports Direct Arena. Under några månader hade arenan dock det mer märkliga namnhybriden SportsDirect.com@St James' Park. Foto: SCANPIX

Liverpool-supportrarna suktar efter en ny arena – men det ligger på is. Nu öppnar ägaren John W Henry för att byta namnet på klassiska Anfield.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LIVERPOOL. I 120 år har Anfield Road varit Liverpools hemmaarena. I flera år har Liverpools olika ägare satsat allt för att bygga en ny arena i Stanley Park. Men den nuvarande ägaren John W Henry, som köpte klubben i oktober 2010, har skjutit upp stadionplanerna. Nu berättar amerikanen att de söker intressenter som vill köpa upp namnrättigheterna för Anfield. 

– En namnrättighetsuppgörelse för Anfield kan komma att hända om det är rätt uppköpare. Men än har vi inte hittat någon sådan, säger Henry enligt Soccernet.

Beskedet lär inte komma som någon chock för klubbens anhängare. Liverpool jagar spelare som Joe Allen och Clint Dempsey men klubben ser ut att behöva få in mer pengar för att ha råd med några spelarinköp.

Den nya tränaren Brendan Rogers är bland annat villig att sälja den danske mittbacken Daniel Agger om budet är rätt.

Men rädslan för Liverpools supportrar lär vara stor för att samma sak ska hända dem som för Newcastle 2009.

"Skatorna" protesterade när St James' Park skulle byta namn till Sports Direct Arena. Alternativet och som det slutligen blev? SportsDirect.com@St James' Park. Till supportrarnas kortvariga glädje behöll klubben det namnet i bara några månader. Nu heter arenan som det var tänkt från början, Sports Direct Arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela