33-årige Christoffer Andersson vill leda Helsingborg till gruppspelet i Champions League.
1 av 5
33-årige Christoffer Andersson vill leda Helsingborg till gruppspelet i Champions League. - Foto: Bildbyrån
Andersson var med 2000 då Helsingborg slog ut Inter i Champions League-kvalet.
2 av 5
Andersson var med 2000 då Helsingborg slog ut Inter i Champions League-kvalet. - Foto: Bildbyrån
"Det kommer säkert bli en otrolig match mot Celtic. Men vi känner ändå att det är en enklare match än 2000 mot Inter."
3 av 5
"Det kommer säkert bli en otrolig match mot Celtic. Men vi känner ändå att det är en enklare match än 2000 mot Inter." - Foto: Bildbyrån
Celtics assisterande tränare är ingen mindre än Johan Mjällby.
4 av 5
Celtics assisterande tränare är ingen mindre än Johan Mjällby. - Foto: Bildbyrån
"Att få göra det en gång till innan karriären tar slut vore otroligt häftigt. Vi får ta de här matcherna och ge allt. Så länge vi känner att vi har gett allt. Räcker vi inte till så gör vi inte det."
5 av 5
"Att få göra det en gång till innan karriären tar slut vore otroligt häftigt. Vi får ta de här matcherna och ge allt. Så länge vi känner att vi har gett allt. Räcker vi inte till så gör vi inte det." - Foto: BJORN LINDGREN/SCANPIX

"Vi har en bra möjlighet att rubba Celtic"

Minnena sitter fortfarande i. Nu vill Christoffer Andersson återupprepa HIF:s historiska Champions League-plats 2000 mot Celtic.


HIF:s troliga startelva

Pär Hansson – Erik Wahlstedt, Loret Sadiku, Walid Atta, Jere Uronen – Daniel Nordmark, Ardian Gashi, May Mahlangu, Christoffer Andersson – Alejandro Bedoya, Thomas Sörum.

HELSINGBORG. Christoffer Andersson var med för tolv år sedan när man stod för en jätteskräll och slog ut Inter i Champions League-kvalet. Efter 1-0 hemma på Olympia åkte man ner till Milano, där det blev en riktig rysare.

– Alla löpte och sprang som galningar. Sven Andersson gjorde en fantastisk räddning på straffen, det var en otrolig känsla. Det är ett av de minnen som står högst på listan, säger Christoffer Andersson som var en av tre spelare i den nuvarande truppen som var med även då till Nyheter24.

"Blir en otrolig match"

Den här gången står Celtic i vägen för ännu ett Champions League-äventyr för Andersson och Helsingborg.

– Det kommer säkert bli en otrolig match mot Celtic. Men vi känner ändå att det är en enklare match än 2000 mot Inter.

Trots det säger Andersson att Celtic får bära bördan som favoriter i dubbelmötet.

– De är favoriter. Men det känns ändå som att vi har en bra möjligthet att rubba dom. Andra lag kunde ha varit tuffare att få.

"Vi ger järnet för att ta oss till Champions League"

Även om den numera 33-årige ytterbacken, som kan starta på en mittfältsplats i kväll, resonerar att logiken talar för Celtic skulle han bli mycket besviken om HIF åkte ur. 

– Självklart blir man besviken. Men som plåster på såren har vi Europa League. Men Champions League slår Europa League med hästlängder. Vi ger järnet, vi gör allt för att ta oss till Champions League.

Andersson börjar se slutet på sin karriär och vill gärna kröna den med ytterligare ett gruppspel i Champions League.

– Att få göra det en gång till innan karriären tar slut vore otroligt häftigt. Vi får ta de här matcherna och ge allt. Så länge vi känner att vi har gett allt. Räcker vi inte till så gör vi inte det.

Vad tror du om kvällens matchbild?

– Jag tror att det kommer att vara ett väldigt högt tempo då de kommer att vara aggressiva i sitt presspel. För att de inte ska få vända på stället fritt kommer vi se till att inte sälja några ytor. Sedan ska vi försöka vara väldigt snabba i omställningarna, så som vi kan vara, avslutar Christoffer Andersson. 

Matchen börjar 20:45 och sänds i TV6.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!