Bragd krävs om Helsingborg ska vända det här.
1 av 4
Bragd krävs om Helsingborg ska vända det här.
undefined
2 av 4
undefined - Foto: SCANPIX
undefined
3 av 4
undefined - Foto: BILDBYRÅN
undefined
4 av 4
undefined - Foto: BILDBYRÅN

Här dör Helsingborgs CL-dröm

HIF pressade Celtic hårt. Men till slut kunde skottarna ändå kamma hem segern i den första playoff-matchen med 2-0.


Så gick det i de andra matcherna

Spartak Moskva - Fenerbache 2 - 1

Basel - Cluj 1 - 2

FC Köpenhamn - Lille 1 - 0

Mönchengladbach - Dynamo Kiev 1 - 3

HELSINGBORG. Helsingborgs Champions League-resa är i stort sett över. Det blev 0-2 i baken mot skotska Celtic, som nu har ett gyllene läge att slå ut skåningarna och gå vidare till gruppspelen.

– Jag tycker att HIF är det bättre laget. Men det gäller att göra mål och hålla nollan, säger Helsingborgs assisterande tränare Stefan Schwartz till Sexan direkt efter matchen.

Det började på sämsta möjliga sätt för hemmalaget. Endast två minuter hade tickat iväg när en omarkerad Kris Commons enkelt kunde bomba in öppningsmålet på halvvolley. Men trots den horribla starten ryckte HIF upp sig och sakta men säkert tog de över taktpinnen mot skottarna, som bara lyckades hålla nollan tack vare målvakten Fraser Forster.

Helsingborg radade nämligen upp jättechanser och hade flera lägen att både kvittera och sedan ta ledningen - men skåningarna sumpade samtliga chanser.

– Vi har bra chanser där man är tvungna att göra mål. Och det gjorde vi inte i dag, säger Schwartz.

Och till slut, efter att bland annat Joe Ledley träffat ribban, kunde greken Giorgos Samaras nicka in det matchavgörande 2-0-målet bakom Pär Hansson. Celtic var dessutom nära att sätta 3-0 efter att även Charlie Mulgrew träffat ribban.

Behöver mirakel

Nu behöver Helsingborg ett mirakel för att gå vidare till Champions League. Laget måste vinna med minst 2-0 i returmötet i Skottland för att ta mötet till förlängning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!