AIK:s stora matchhjälte mot CSKA Moskva tror att laget har en chans att ta sig vidare från gruppen i Europa League.
1 av 4
AIK:s stora matchhjälte mot CSKA Moskva tror att laget har en chans att ta sig vidare från gruppen i Europa League. - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
28-åringen, som avgjorde gårdagens match på övertid: "Känns som att vi har chans".
2 av 4
28-åringen, som avgjorde gårdagens match på övertid: "Känns som att vi har chans". - Foto: MARCUS ERICSSON
"Vi har slagit CSKA Moskva som är ett riktigt storlag...har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen."
3 av 4
"Vi har slagit CSKA Moskva som är ett riktigt storlag...har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen." - Foto: Bildbyrån
Lorentzson ser fram emot att slå ut ytterligare en svensk ur Champions League: "Det vore trevligt. Det har jag ingenting emot."
4 av 4
Lorentzson ser fram emot att slå ut ytterligare en svensk ur Champions League: "Det vore trevligt. Det har jag ingenting emot." - Foto: Bildbyrån

Europahjälten om AIK:s lottning: "Vi kan göra det igen"

CSKA Moskva var bara ett hinder i vägen. Nu ska AIK gå vidare från gruppen med PSV, Napoli och Dnipro i Europa League: "Det känns som att vi har chans", säger AIK:s stora matchhjälte – Martin Lorentzson.


HIF:s och AIK:s lottning

Grupp F: PSV, Napoli, Dnipro, AIK.

Grupp L: L: Twente, Hannover, Levante, Helsingborg.

STOCKHOLM. AIK stod för en bragdseger mot Pontus Wernblooms  och Rasmus Elms CSKA Moskva. Solnalaget vände 0–1-förlusten hemma till vinst med totalt 2–1 på bortaplan. Stor matchhjälte för AIK var Martin Lorentzson slog in den avgörande bollen på övertid i den andra halvleken.

– Det var en otrolig glädje och lättnad. Det är svårt att beskriva. Men det var en tung plan så det var skönt att slippa förlängning, säger Lorentzson till Nyheter24.

"Det har jag absolut ingenting emot"

Tidigare i dag lottades grupperna i Europa League och AIK ställs mot Napoli, Dnipro och Ola Toivonens PSV. AIK:s store hjälte är nöjd över motståndet – och är redo för att slå ut ännu ett svensklag.

– Det vore trevligt, det har jag absolut ingenting emot, säger han nöjt och fortsätter med att analysera gruppen.

– Det är en intressant grupp. Det känns som att vi har chans. Det ska framför allt bli riktigt kul att möta klassiska Napoli.

"Vi kan göra det igen"

Försvararen tror att AIK den meriterande segern mot CSKA Moskva kan vara en bra erfarenhet att ha i bagaget inför gruppspelet.

– Vi har slagit CSKA Moskva, ett riktigt storlag som skulle kunna vinna hela turneringen. De var i åttondel i Champions League förra året och har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen, säger han.

Tills gruppspelet börjar den 20 september kommer dessutom AIK:s nyförvärv Henok Goitom, Mohamed Bangura och förhoppningsvis den tidigare långtidsskadade Daniel Majstorovic vara tillgängliga. De har helt enkelt fått ett mer slagkraftigt lag – och det gillar Lorentzson.

– Ja, då har vi spetsat till truppen och har en större konkurrens. Det kan bli bra det här, säger 28-åringen.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.