AIK:s stora matchhjälte mot CSKA Moskva tror att laget har en chans att ta sig vidare från gruppen i Europa League.
1 av 4
AIK:s stora matchhjälte mot CSKA Moskva tror att laget har en chans att ta sig vidare från gruppen i Europa League. - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
28-åringen, som avgjorde gårdagens match på övertid: "Känns som att vi har chans".
2 av 4
28-åringen, som avgjorde gårdagens match på övertid: "Känns som att vi har chans". - Foto: MARCUS ERICSSON
"Vi har slagit CSKA Moskva som är ett riktigt storlag...har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen."
3 av 4
"Vi har slagit CSKA Moskva som är ett riktigt storlag...har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen." - Foto: Bildbyrån
Lorentzson ser fram emot att slå ut ytterligare en svensk ur Champions League: "Det vore trevligt. Det har jag ingenting emot."
4 av 4
Lorentzson ser fram emot att slå ut ytterligare en svensk ur Champions League: "Det vore trevligt. Det har jag ingenting emot." - Foto: Bildbyrån

Europahjälten om AIK:s lottning: "Vi kan göra det igen"

CSKA Moskva var bara ett hinder i vägen. Nu ska AIK gå vidare från gruppen med PSV, Napoli och Dnipro i Europa League: "Det känns som att vi har chans", säger AIK:s stora matchhjälte – Martin Lorentzson.


HIF:s och AIK:s lottning

Grupp F: PSV, Napoli, Dnipro, AIK.

Grupp L: L: Twente, Hannover, Levante, Helsingborg.

STOCKHOLM. AIK stod för en bragdseger mot Pontus Wernblooms  och Rasmus Elms CSKA Moskva. Solnalaget vände 0–1-förlusten hemma till vinst med totalt 2–1 på bortaplan. Stor matchhjälte för AIK var Martin Lorentzson slog in den avgörande bollen på övertid i den andra halvleken.

– Det var en otrolig glädje och lättnad. Det är svårt att beskriva. Men det var en tung plan så det var skönt att slippa förlängning, säger Lorentzson till Nyheter24.

"Det har jag absolut ingenting emot"

Tidigare i dag lottades grupperna i Europa League och AIK ställs mot Napoli, Dnipro och Ola Toivonens PSV. AIK:s store hjälte är nöjd över motståndet – och är redo för att slå ut ännu ett svensklag.

– Det vore trevligt, det har jag absolut ingenting emot, säger han nöjt och fortsätter med att analysera gruppen.

– Det är en intressant grupp. Det känns som att vi har chans. Det ska framför allt bli riktigt kul att möta klassiska Napoli.

"Vi kan göra det igen"

Försvararen tror att AIK den meriterande segern mot CSKA Moskva kan vara en bra erfarenhet att ha i bagaget inför gruppspelet.

– Vi har slagit CSKA Moskva, ett riktigt storlag som skulle kunna vinna hela turneringen. De var i åttondel i Champions League förra året och har man slagit ut ett sånt lag vet man att man kan göra det igen, säger han.

Tills gruppspelet börjar den 20 september kommer dessutom AIK:s nyförvärv Henok Goitom, Mohamed Bangura och förhoppningsvis den tidigare långtidsskadade Daniel Majstorovic vara tillgängliga. De har helt enkelt fått ett mer slagkraftigt lag – och det gillar Lorentzson.

– Ja, då har vi spetsat till truppen och har en större konkurrens. Det kan bli bra det här, säger 28-åringen.

/
AIK
/
/
Senaste nytt

Halmstad vidare i cupen efter målvaktstavla

Allegri om Pogba: "Tappar en enastående spelare"

Juventus tränare Massimiliano Allegri säger att fotbollen tappar en "enastående spelare" efter Paul Pogbas fyra år långa dopningsavstängning.

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

1 timme sedan
Efter andraplatsen i distansloppet blev det ingen ny framgång för Elvira Öberg i masstarten. Fem bommar och ett fall bidrog till svenskans niondeplats i Holmenkollen.

Kramer klar för VM-final: "Glad för mina armar"

1 timme sedan
Det skadar inte att ha långa armar om man behöver sträcka sig ordentligt efter något. I Andreas Kramers fall en VM-final på 800 meter. Jag är glad för mina armar i dag, säger han efter rysaren i semifinalen.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

2 timmar sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. Han var inte ens i närheten av en medalj. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han efter längdfinalen i Glasgow. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

3 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.