Den belgiske storstjärnan får kritik – från hemnationens fotbollsförbund.
1 av 3
Den belgiske storstjärnan får kritik – från hemnationens fotbollsförbund. - Foto: Craig Brough
Hazard har inlett strålande i Chelsea. Därför kommer kritiken ganska oväntat.
2 av 3
Hazard har inlett strålande i Chelsea. Därför kommer kritiken ganska oväntat. - Foto: Tony O'Brien
Senast den lille teknikern (med ryggen mot kameran) representerade sitt land blev det förlust mot grannen Holland med 4-2.
3 av 3
Senast den lille teknikern (med ryggen mot kameran) representerade sitt land blev det förlust mot grannen Holland med 4-2. - Foto: © Bildbyrån

"Ge Hazard en spark i arslet"

Det belgiska fotbollsförbundets vice-president Philippe Collins känga till storstjärnan Eden Hazard. Vill att han ska lära sig försvara bättre.


Belgiens VM-kvalgrupp

Belgien, med stjärnor som Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini, för att inte nämna Eden Hazard, spelar i kvalgrupp A. Där ställs de mot Kroatien, Serbien, Skottland, Makedonien och Wales

Kvalet inleds med bortamatch mot Wales i kväll.

Eden Hazard har fått en drömöppning på säsongen i nya klubblaget Chelsea. Den formstarke storstjärnan, som var Roman Abramovich dyraste nyförvärv under sommaren, har legat bakom det mesta i de tre första seriematcherna i Premier league.

Men trots den omedelbara succén är inte alla nöjda med Hazards spel. Inför Belgiens första VM-kvalmatch, borta mot Wales på fredagkvällen, har det belgiska fotbollsförbundets vice-president Philippe Collin riktat kritik mot den lille teknikern.

– Han har tekniken, explosiviteten och positionsspelet. Men vid någon punkt måste han börja jobba på sitt försvarspel, han har inget val där. Men jag är säker på att Marc Wilmots (Belgiens förbundskapten, red. anm.) kommer ge Hazard en spark i arslet när det behövs, säger Collin till belgiska Nieuwsblad.

Collin är inte bara kritisk i sina kommentarer om Belgiens fixstjärna. Han håller honom ändå så pass högt att han jämför honom med en viss Lionel Messi.

– Inlärningsprocessen är långsam med bra. Om Messi tvingas jobba för laget och delta i försvarsspelet, ser jag ingen anledning varför inte Hazard också ska det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!