Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Napolis doldis sänkte AIK på egen hand

- 20/09/2012, 20:50
Napolis anfallare Eduardo Vargas sänkte AIK med sina två mål.
1 av 3

Napolis anfallare Eduardo Vargas sänkte AIK med sina två mål.

AP Photo/Salvatore Laporta

Vargas gjorde sina tre första tävlingsmål någonsin i Napoli-tröjan.
2 av 3

Vargas gjorde sina tre första tävlingsmål någonsin i Napoli-tröjan.

Bildbyrån / JOEL MARKLUND

Mohammed Banguras AIK lyckades inte förvalta de lägen som dök upp.
3 av 3

Mohammed Banguras AIK lyckades inte förvalta de lägen som dök upp.

© Bildbyrån / JOEL MARKLUND

Ett profillöst Napoli avfärdade AIK med 4-0. Chilenaren Eduardo Vargas blev hattrickhjälte på San Paolo.

NEAPEL. Trots att Napoli valde att vila flera av sina stora namn blev AIK en lätt match för italienarna. Den chilenske anfallaren Eduardo Vargas klev fram och avgjorde med tre mål - samtliga i matchen.

AIK pressade tillbaka hemmalaget ordentligt, men effektiviteten fanns inte där. Dessutom storspelande Antonio Rosati i Napoli-målet. Både Mohammed Bangura och Helgi Danielsson fick se sina målchanser räddade av hemmamålvakten i den första halvleken.

Vargas första och andra kom vid spelomställningar där gästernas backlinje helt enkelt inte hängde med. Först tappade Nils-Eric Johansson markeringen på den kvicke chilenaren vid 1-0. 2-0 kom i den andra halvlekens första minut sedan Vargas löpt ifrån mittbacksparet Daniel Majstorovic och Per Karlsson.

I den 68:e minuten fullbordade han sitt hattrick och stängde matchen helt och hållet. Det är anmärkningsvärt att Vargas aldrig tidigare gjort något tävlingsmål i Napoli-tröjan, en riktig ketchup-effekt i andra ord.

Stjärnan inbytt - och utvisad

Marek Hamsik byttes in inför den andra halvleken. Men slovaken lämnade inga positiva avtryck i matchen. I den 74:e matchminuten sparkade han ner Nils-Eric Johansson i en ren hämndaktion - och blev utvisad. Men Napolis 3-0-ledning var aldrig hotad trots manfallet den sista kvarten.

Istället kunde schweizaren Blerim Dzemaili fastställa slutresultatet med ett hårt skott som överrumplade Ivan Turina i den 90:e matchminuten.