Niklas Backman (nr 2) bjöd Dnipro på tre poäng.
1 av 6
Niklas Backman (nr 2) bjöd Dnipro på tre poäng. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
2 av 6
Seleznyov tog tillvara på Backmans bjudning i den 83:e minuten och tåpajade in det avgörande 3-2-målet. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
3 av 6
Dnipro stod för en sen vändning på Råsunda sedan Niklas Backman bjudit på 3-2-målet. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
4 av 6
Henok Goitom gjorde sitt första mål i AIK-tröjan och såg länge ut att ha fixat segern åt hemmalaget. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Goitom och Daníelsson blev
5 av 6
Goitom och Daníelsson blev - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
6 av 6
Islänningen slog till redan i den femte minuten, men fick se Dnipro vända och vinna i andra halvlek. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Niklas Backman bjöd Dnipro på tre poäng

Niklas Backmans misslyckade nick gav Yevhen Seleznyov fri gata att avgöra kampen på Råsunda. AIK åkte på andra raka förlusten i Europa League.

AIK - Dnipro 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Helgi Daníelsson (5), 1-1 Nikola Kalinic (41), 2-1 Henok Goitom (45+1), 2-2 Vitaly Mandziuk (74), 2-3 Yevhen Seleznyov (83).

Varningar, AIK: Nils-Eric Johansson, Helgi Daníelsson, Martin Lorentzson.

Varningar, Dnipro: Serhiy Kravchenko, Yevhen Seleznyov.

Domare: Ivan Kružliak (Slovakien).

SOLNA. Precis som Helsingborg stod AIK för en stabil och stark insats i den första halvleken när de tog emot ukrainska Dnipro Dnipropetrovsk på Råsunda. Men trots Helgi Daníelssons och Henok Goitoms vacka mål orkade inte hemmalaget hela vägen. Istället fällde mittbacken Niklas Backman avgörandet - genom att bjuda Dnipro-anfallaren Yevhen Seleznyov på 3-2-målet.

AIK öppnade starkast och tog ledningen redan i den femte minuten genom islänningen Daníelsson. Därefter höll de länge undan sina ukrainska motståndare - men fick kapitulera i den 41:a minuten när Nikola Kalinic placerade in 1-1-målet bakom en chanslös Ivan Turina.

Därefter presenterade sig nyförvärvet Henok Goitom på allvar för hemmapubliken. Han gjorde sitt första mål någonsin i AIK-tröjan när han på stopptid återgav AIK ledningen. Men gästernas press i den andra blev till slut för mycket. Backen Vitaly Mandziuk nickade in 2-2 i den 74:e innan Seleznyov kunde avgöra på Backmans miss.