Utgår man från domen lär Terry knappast var så sugen på att ta på sig armbandet.
1 av 3
Utgår man från domen lär Terry knappast var så sugen på att ta på sig armbandet. - Foto: © Bildbyrån / LEE SMITH
Det blir den första matchen för Terry på fyra matcher.
2 av 3
Det blir den första matchen för Terry på fyra matcher. - Foto: Ap
John Terry har slutat spela i landslaget efter rasist-skandalen och koncentrerar sig endast på Chelsea nu mera.
3 av 3
John Terry har slutat spela i landslaget efter rasist-skandalen och koncentrerar sig endast på Chelsea nu mera. - Foto: Ap

Terrys pudel - bär antirasistiskt armband

John Terry är dömd för att ha uttalat sig racistisk mot Anton Ferdinand. Likt förbannat tvingas han att bära ett armband med anti-rasistiska budskap i matchen mot Shaktar Donetsk.


DONETSK. John Terry är tillbaka på fotbollsplanen efter att i helgen varit borta från spel på grund av att han är avstängd för spel i Premier League. Mittbacken som stängdes av på grund av sitt rasistiska utspel mot Queens Park Rangers Anton Ferdinand fick förutom avstängningen böta 220 000 pund.

Tvingas bära armbandet

Tisdagens match mot Shaktar Donetsk kan dock komma att gå lite emot de åsikter som John Terry har dömts sig skyldig för. Han kommer nämligen tvingas att bära ett armband med antirasism-budskap på. Det är enligt The Sun inte heller upp till Terry själv att bestämma hur vida han ska bära armbandet eller inte, det är redan bestämt att det blir så.

– Lagen kommer att gå in på planen tillsammans med barn som bär "Förenade mot Rasism"-tröjor och lagkaptenerna kommer att bära armband med samma budskap, säger ett UEFA-uttalande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.