Luiz Adriano är inte populär i Danmark nu.
1 av 2
Luiz Adriano är inte populär i Danmark nu. - Foto: Ap/SCANPIX
Nu försöker han be om ursäkt för sitt osportsliga mål.
2 av 2
Nu försöker han be om ursäkt för sitt osportsliga mål. - Foto: Ap/SCANPIX

Här pudlar Adriano – efter långfingret mot fair play

Sjachtars anfallare Luiz Adriano kryper nu till korset och ber om Uefas förlåtelse efter hans osportsliga mål mot Nordsjälland.


Det hände:

I den 25:e minuten mellan Nordsjälland och Sjachtar blåste domaren Antony Gautier av spelet för en misstänkt huvudskada, som sig bör. Domaren gav sedan bollen till Willian i Sjachtar som slog bort bollen enligt fair play-regler mot Nordsjällands målvakt Jesper Hansen.

Men Luiz Adriano kunde inte hålla fingrarna borta från kakburken utan snodde åt sig bollen och slog in kvitteringen till 1–1.

DONETSK. Först satte han ett av fotbollshistoriens mest uppmärksammade mål – på enbart ett dåligt sätt – mot Nordsjälland. Sedan hånade han de danska journalisterna efter matchen och sa: "Jag var glad över alla mina mål" med ett stort leende på sina läppar

Men när Uefa har startat en utredning om osportsligt uppträdande är det annat ljud i skällan hos Sjachtars 25-årige brasse Luiz Adriano

Nu går han ut med en officiell ursäkt på klubbens hemsida. Han skriver bland annat att han inte uppfattade situationen och trodde att bollen var i spel som vanligt. Han skyller det på att han "är en forward" och att han inte var uppmärksam nog. 

Frågan är vad danskarna tycker om den här "uppriktiga" ursäkten. Särskilt med tanke på att han inte ber om Nordsjällands förlåtelse.

– Jag är väldigt ledsen för det som hände. Jag ber om ursäkt till alla fans och Uefa. Något sånt här har aldrig inträffat mig tidigare. Jag har alltid och kommer alltid respektera fair play-regler, säger han.

Uefa beslutar om Adriano ska bestraffas den 27:e november för sin osportslighet. Ser de månne igenom den genomskinliga ursäkten?

För att lätta upp stämningen låter vi i stället Paulo Di Canio visa hur fair play ska se ut.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.