Här pudlar Adriano – efter långfingret mot fair play

- 23/11/2012, 13:41 -
Luiz Adriano är inte populär i Danmark nu.
1 av 2

Luiz Adriano är inte populär i Danmark nu.

Ap/SCANPIX

Nu försöker han be om ursäkt för sitt osportsliga mål.
2 av 2

Nu försöker han be om ursäkt för sitt osportsliga mål.

Ap/SCANPIX

Sjachtars anfallare Luiz Adriano kryper nu till korset och ber om Uefas förlåtelse efter hans osportsliga mål mot Nordsjälland.

DONETSK. Först satte han ett av fotbollshistoriens mest uppmärksammade mål – på enbart ett dåligt sätt – mot Nordsjälland. Sedan hånade han de danska journalisterna efter matchen och sa: "Jag var glad över alla mina mål" med ett stort leende på sina läppar

Men när Uefa har startat en utredning om osportsligt uppträdande är det annat ljud i skällan hos Sjachtars 25-årige brasse Luiz Adriano

Nu går han ut med en officiell ursäkt på klubbens hemsida. Han skriver bland annat att han inte uppfattade situationen och trodde att bollen var i spel som vanligt. Han skyller det på att han "är en forward" och att han inte var uppmärksam nog. 

Frågan är vad danskarna tycker om den här "uppriktiga" ursäkten. Särskilt med tanke på att han inte ber om Nordsjällands förlåtelse.

– Jag är väldigt ledsen för det som hände. Jag ber om ursäkt till alla fans och Uefa. Något sånt här har aldrig inträffat mig tidigare. Jag har alltid och kommer alltid respektera fair play-regler, säger han.

Uefa beslutar om Adriano ska bestraffas den 27:e november för sin osportslighet. Ser de månne igenom den genomskinliga ursäkten?

För att lätta upp stämningen låter vi i stället Paulo Di Canio visa hur fair play ska se ut.