Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barca-stjärnan om Messi: "Uppenbart att han saknat gnistan"

- 12/03/2013, 16:14
Dani Alves erkänner att Barcelona har tappat hungern på slutet.
1 av 3

Dani Alves erkänner att Barcelona har tappat hungern på slutet.

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Han säger också att Messi har hängt med huvudet mer än vanligt.
2 av 3

Han säger också att Messi har hängt med huvudet mer än vanligt.

Fernando Bustamante/SCANPIX

Tito Vilanova saknas i Barcelona enligt Alves.
3 av 3

Tito Vilanova saknas i Barcelona enligt Alves.

Manu Fernandez/SCANPIX

Barcelona har allt att förlora i Champions League-mötet mot Milan under tisdagen – och nu erkänner Dani Alves att spelarna har tappat sin glöd:
– Vi har inte samma driv som förut.

BARCELONA. Barcelona har haft en dalande form de senaste veckorna – och under tisdagen måste klubben ta igen ett 0–2-underläge mot Milan för att kunna gå vidare till kvartsfinalen i Champions League. Klubbens ytterback Dani Alves berättar i en lång intervju med den spanska tidningen El Mundo varför serieledarna har gått dåligt på slutet.

– Vi har förlorat hungern att vilja vinna mot vår motståndare. Det drivet vi hade förut syns inte längre, och det smittar av sig. Vi måste få tillbaka det, och vi jobbar på det, säger han till tidningen.

"Uppenbart att han har saknat gnistan"

Lionel Messi har sett lite deppig ut i de senaste matcherna  – trots att han har gjort mål i 17 matcher i rad. Vilket även Alves har tänkt på.

– Jag tror det är okej med honom men jag är ingen hycklare. Jag vill inte ljuga. Det är uppenbart att han har saknat gnistan de senaste matcherna. Varför? Det vet jag inte. Jag har inte försökt att ta reda på det. Jag vill bara veta det folk vill berätta för mig. Och om någon inte vill prata om sitt privatliv eller vad de går igenom så vem är jag och fråga då, säger Alves och fortsätter:

– Jag respekterar hans privatliv. Men jag har noterat att han har hängt med huvudet mer än vanligt på slutet.

"Vore lättare om han vore med oss"

Barcelonas tränare Tito Vilanova kämpar mot cancer i öronspottkörteln och kan inte leda sitt lag för tillfället. Något som stör truppen berättar Alves.

– Det känns konstigt. Med all respekt för de som bestämmer för tillfället så saknar vi honom, Vi ville inte att någonting av detta skulle hända, men nu har det gjort det och vi kan inte låta det störa oss. Vi kan ta oss genom det här med hårt jobb och att spela bra. Han analyserar laget, tittar på våra matcher och försöker att hjälpa till. Men det vore lättare om han vore med oss, säger Alves till tidningen.

Se Barcelona–Milan på Viasat fotboll 20.45 i kväll.