Johan Larsson gjorde Elfsborgs mål.
1 av 4
Johan Larsson gjorde Elfsborgs mål. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin
Nordsjälland firar efter att ha gjort matchens första mål.
2 av 4
Nordsjälland firar efter att ha gjort matchens första mål. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin
Lagkaptenen Anders Svensson tar luft.
3 av 4
Lagkaptenen Anders Svensson tar luft. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin
Larsson skjuter in 1-1.
4 av 4
Larsson skjuter in 1-1. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin

Hoppet lever för Elfsborg

Elfsborg spelade 1-1 hemma mot Nordsjälland i den sista kvalomgången till Europa League.


BORÅS. Svenska mästarna Elfsborg, det enda kvarvarande svenska laget i årets europaspel, har fortfarande chansen att ta sig vidare in i huvudturneringen efter att ha spelat 1-1 hemma mot danska Nordsjälland i den avslutande kvalomgången till Europa League.

Svårt att skapa något framåt

Inför matchen hade säkert de flesta Elfsborgs-supportrarna hoppat på mer än ett kryss men med tanke på hur matchen utvecklade sig får svenskarna vara nöjda med slutresultatet, även om man under den sista kvarten pressade på för ett ledningsmål.

Men det började inget vidare. Ett uddlöst Elfsborg hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser och i stället kunde Nordsjällands Morten Nordstrand i den 34:e spelminuten slå in matchens första mål ur snäv vinkel efter mycket passivt agerande från Elfsborgs danske målvakt Kevin Stuhr Ellergaard.

Larsson kvitterade

Något som borde ha väckt Elfsborg men i stället fortsatte man att spela håglöst och skapade i princip inte en enda riktig målchans innan högerbacken Johan Larsson, som var pigg matchen igenom, kunde skjuta in 1-1 via en försvarare i den 74:e matchminuten.

Men mer blev det alltså inte, även om Larsson hade ett skott i ribban i den sista ordinarie spelminuten, och Elfsborg sitter nu i en ganska svår situation men med hoppet vid liv inför nästa veckas returmatch i Danmark.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.