Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mourinho hyllar Zlatan del 34

- 02/01/2009, 15:07 -

Tycker att Zlatan ska spela alla matcher under säsongen.

José Mourinhos Inter tar sig an det nya året med sex poängs serieledning. En av de stora anledningarna till den fina första halvan av säsongen är Zlatan Ibrahimovic, som har spelat samtliga 17 seriematcher och gjort tio mål. José Mourinho har inga planer på att vila den svenske anfallaren.

– När du har en sån teknik gäller det att hålla igång på hög nivå för att bli ett riktigt fenomen. Den fysiska och mentala uthålligheten går inte att hålla isär: om han inte blir skadad ser jag inte varför han inte skulle spela alla återstående matcher.

José Mourinho antyder att han själv haft en liten del i Zlatan Ibrahimovics strålande säsong:

– Jag kände honom som en supertalang som inte kunde få ut allt han ville på plan. Överraskningen var hur lätt det gick för honom att inse hur mycket laget behöver honom och hur mycket han behöver laget. I dag är Zlatan en extraordinär individuell talang som även kan agera lagets stöttespelare, säger José Mourinho till La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av: