Mourinho hyllar Zlatan på nytt

- 21/12/2008, 18:33 -

"När jag tänker på hur en spelare bör vara dyker Kakà, Ibrahimovic och Messi upp."

Att José Mourinho gillar Zlatan Ibrahimovic kommer knappast som någon överraskning för någon vid det här laget. Nu hyllar portugisen sin svenske adept igen, den här gången i statliga tevekanalen Rai:s populära fotbollsshow "Quelli che il calcio". Trots att Mourinhos landsman Cristiano Ronaldo hyllas som världens bäste spelare tycker Intertränaren att det finns bättre spelare. I hans eget lag, till exempel.

– När jag tänker på hur en spelare bör vara dyker Kak, Ibrahimovic e Messi upp, fenomen som inom två eller tre år vinner Guldbollen. Ronaldo är en bra spelare, men inte den bästa i världen. Han förtjänar Guldbollen eftersom hans lag vann Champions League och Premier League där han spelade och gjorde mål. Men för mig är Ibrahimovic bättre.

José Mourinho försöker också förklara varför Zlatan har blivit så bra.

– Zlatan är förälskad i fotbollen, han ha ett stort hjärta och är en grabb som är känslomässigt aggressiv. När jag har låtit honom spela en massa matcher i rad, tyckte den italienska fotbollsvärlden att jag förstörde killen...Tvärtemot vill jag skapa ett mentalt starkt lag, och han har alla förutsättningar för att vinna Guldbollen. Han måste bara vinna den.

Se intervjun med Mourinho:

Skrivet av: