Hamad spelar numera i Hoffenheim.
1 av 2
Hamad spelar numera i Hoffenheim. - Foto: © Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / MatthiasHangst
Hamad tog SM-guld med Malmö FF innan han lämnade för Hoffenheim.
2 av 2
Hamad tog SM-guld med Malmö FF innan han lämnade för Hoffenheim. - Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN

Stjärnan auktionerar bort sina skor – för kurdiska flyktingläger

Vill du ha Jiloan Hamads fotbollskor? Då kan du köpa dem samtidigt som du bidrar med pengar till kurdiska flyktingläger.


Kurder slåss just nu för sina liv mot terrororganisationen Islamiska staten, IS, i norra Irak. Tusentals har dödats och de behöver all hjälp de kan få. 

Svenske Jiloan Hamad, som spelar i tyska Hoffenheim, gör nu sitt för att hjälpa till i den krisartade situationen. Hamad, som är av kurdisk härkomst, skänker sina fotbollsskor till det Kurdiska läkarförbundet i Sverige. På skorna är ordet "Peshmerga" inskrivet. Peshmerga är en beväpnad kurdisk befrielserörelse som har funnits sedan 1920-talet. 

"För att hjälpa flyktingläger i Kurdistan"

"Budgivningen har startat för de som är intresserade. Pengarna kommer att gå till KLS-fonden för att hjälpa flyktingläger i Kurdistan. Budgivningen startar nu och avslutas på söndag! Du kan hitta den på Facebook-sidan Kurdiska läkarsällskapet – gilla sidan så kan du buda i kommentarerna. Tack så mycket", skriver den landslagsmeriterade mittfältaren på sin Instagram. 


Här är skorna som du kan buda på. 

Budgivningen hittar du i den här länken. I skrivande stund ligger högsta budet på 5 500 kronor. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.