Gerrard åtalas för misshandel

Liverpools lagkapten Steven Gerrard riskerar fängelse.


Liverpools lagkapten Steven Gerrard har nu också formellt delgivits misstanke om brott. Det handlar om det barbråk på Lounge Inn i Southport, i Liverpools utkanter, som utbröt timmarna efter storvinsten mot Newcastle. Steven Gerrard greps tillsammans med fem andra män i samband med slagsmålet, misstänkt för misshandel.

Gerrard och två av de andra männen åtalas nu. Englands och Liverpools mittfältsstjärna har dock släppts från häktet.

Liverpool FC har varit ovanligt tyst om händelsen, men menar nu att man kommer att stötta Gerrard genom denna svåra tid.

"Steven har varit en utomordentlig tjänare till Liverpol i nästan tio år och klubben kommer att ge honom allt stöd han behöver just nu", lyder uttalandet.

Offret i barslagsmålet var 34-årige dj:n Marcus McGee på sportbaren Lounge Inn dit Gerrard och hans lagkamrater kom för att festa efter vinsten.

En möjlig orsak till misshandeln ska ha varit ett bråk om vilka låtar 34-åringen spelade - låtar som inte föll gästerna i smaken, skriver the Guardian på nätet. Steven Gerrard ska vara ett stort fan av Phil Collins skriver tidningen.

En annan tänkbar orsak är att Steven Gerrard uppges ha bett Marcus McGee om att få låna dennes passerkort, något som bara personalen får göra, uppger The Telegraph.

Enligt uppgifter till The Sun slogs McGee i huvudet med en flaska av Gerrards vänner sedan stjärnan lämnat bråket - efter att först ha gett Marcus McGee en armbåge i ansiktet.

I forumet på Svenska Fans diskuteras händelsen flitigt, samma sak på Liverpoolforum i England.

Om bara fem dagar spelar Liverpool i FA-cupen mot Preston. Om Steven Gerrard kommer att vara tillgänglig för spel i den matchen är ännu oklart.

Dock hotas inte hans plats i landslaget av den pågående brottsutredningen, meddelar en talesman för det engelska fotbollsförbundet. Men om Gerrard skulle dömas kan denna inställning förändras.

– Ingen har alla fakta, så vi diskuterar det inte ens än. Det kommer bara förändras om Det skulle komma en fällande dom för ett allvarligt brott. I så fall skulle det utvärderas, sade talesmannen.

Se ett nyhetsinslag om misshandeln, barbesöket och Gerrards åtal:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?