Keane tvåmålsskytt i Liverpoolseger

Bolton var fullkomligt chanslösa mot serieledande Liverpool.

Det var ingen lätt uppgift för Johan Elmanders Bolton att komma till Anfield på annandagen. Liverpool ägde inledningen och skapade många halvchanser och hörnor. I den 26:e minuten gav det resultat när Albert Riera skarvade in en hörna från Steven Gerrard bakom Jussi Jääskeläinen i Boltonmålet.

1-0 till Liverpool som dittills dominerat matchen totalt med närmare 70 procent av bollinnehavet i första halvleken. Bolton var inte ens i närheten av att skapa en målchans och Liverpool radade upp hörnor, chanser och genombrott. Johan Elmander var osynlig, fick mest springa och täcka ytor framför Liverpools backlinje och hade knappt en bollkänning i hela den första halvleken.

I andra halvlek utökade Robbie Keane ledningen till 2-0 när han i den 53:e minuten avlossade ett fint vänsterskott, otagbart för Jääskeläinen. Målet var Keanes fjärde ligamål i år och nu tystas sannolikt de sista tvivlarna.

Bara ett par minuter senare var det dags igen när Robbie Keane efter en snabb spelvändning framspelades av Benayoun. Keane satte enkelt bollen i mål och Robbies andra mål för dagen fick Anfieldpubliken att högljutt sjunga hans namn.

Strax därefter bytte Liverpool ut Albert Riera och Steven Gerrard, vilket sänkte intensiteten ordentligt även om Liverpool enkelt och ohotat kunde spela av matchen. Liverpool toppar därmed också fortsatt Premier League.