Michael Owen gör som Mats Sundin

Englands gamla striker börjar bli gammal. Nu tvekar han inför framtiden.


Michael Owen gör som Mats Sundin och vill inte berätta för sin klubb Newcastle vad han planerar.

Fast Owen säger att han tänker köra säsongen ut så fullföljer han därmed sitt kontraktet och är sedan fri att gå.

Owen som kom till klubben från Real Madrid 2005 har varit skadedrabbad med en hög lön där på. Men nu börjar spelet går bättre och landslagkaptenen Capello säger sig vara med på noterna.

Tränaren Joe Kinnear tror därför att klubben kommer förlora Owen. Men det handlar inte om pengar menar Owen, som kan tänka sig gå ned i lön. Det handlar om åldern.

I ett uttalande som kom på måndagskvällen säger Owen:

"På grund av spekulationer om min framtid i Newcastle United, har jag bestämt mig för att göra det klart att jag är hängiven till klubben tills säsongens slut och jag har informerat dem att jag inte vill bestämma något om min framtid tills dess.

Jag hoppas det här ses som ett positivt steg och inte ses som illojalt på något sätt. Jag är glad här och uppskattar utmaningarna. Det är helt enkelt en fråga om allvarligt tänkande om min framtid då jag var 29 år förra veckan och mitt karriräsval blir ett avgörande.

Mitt val handlar inte om pengar. Jag har sagt till klubben för flera månader sedan att jag kommer godta en sänkning i lön.

Jag har inga planer på att lämna Newcastle United i januaris transferfönster och jag vill försäkra fansen att under Joe Kinnears passionerade ledning är jag helt engagerad med resten av spealrna att klubben slutar säsongen högt."

Detta är bara dagar efter Kinnear försökt förhandla om ett nytt löneförslag med agenten och Newcastles Vd Derek Llambias, rapporterar Daily Star.

Är Owen på väg bort?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!