En del supportrar till Liverpool svarade mot United-fansen sång om Hillsborough-katastrofen med att simulera ett flygplan.
1 av 5
En del supportrar till Liverpool svarade mot United-fansen sång om Hillsborough-katastrofen med att simulera ett flygplan. - Foto: TT/Bildbyrån
Den nionde februari 1958 kraschade nämligen Manchester Uniteds chartrade flygplan, åtta United-spelare dog.
2 av 5
Den nionde februari 1958 kraschade nämligen Manchester Uniteds chartrade flygplan, åtta United-spelare dog. - Foto: Bildbyrån
Rivaliteten mellan klubbarna är stor.
3 av 5
Rivaliteten mellan klubbarna är stor. - Foto: Bildbyrån
United hade ingen bra dag och förlorade med 2-0.
4 av 5
United hade ingen bra dag och förlorade med 2-0. - Foto: Bildbyrån
Läktaren där katastrofen skedde.
5 av 5
Läktaren där katastrofen skedde. - Foto: TT

Fansens hemska sång under stormötet

Liverpool vann med 2-0 mot Manchester United i Europa League. Men det som är på allas läppar är vad United-fansen sjöng under matchen.


I går spelade Manchester United mot Liverpool i Europa Leauge. Under matchens gång sjöng de tillresta United-supportrarna: "The Sun were right, you’re murderers" En sång som har sin uppkomst från Hillsborough-katastrofen där 96 Liverpool-fans dog.

Dagen efter händelsen publicerade den engelska tidningen The Sun mängder av artiklar under den stora rubriken: "Sanningen" De hävdade att Liverpool-supportrar stulit från de döda supportrarna, urinerat på polisen och attackerat poliser och räddningsarbetare som försökt rädda de skadade. Händelser som sedan visats inte alls har hänt, utan planterats av poliser för att täcka sina egna misstag.

    Det var i FA-cupens semifinal den 15 april 1989 mellan Nottingham Forest och Liverpool som det som inte fick hända, hände. Matchen skulle snart blåsas igång men tusentals supportrar hade fortfarande inte kommit in. Då togs beslutet att öppna upp en av grindarna till arenan så att fansen kunde komma in, till en då redan överfylld läktare.

    De längst ner vid läktaren pressades ner mot kravallstaketet som skilde supportrarna från planen. 96 personer miste livet. Och nu tyckte United-supportrarna att det var lägligt att sjunga om det.

    Se klippet:


    Och reaktionerna på Twitter har inte varit nådiga:

    Matchen vanns av Liverpool med 2-0 efter mål från Roberto Firmino och Daniel Sturridge.

    /
    /
    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Osportsligt?
    Tack för din röst!
    Senaste nytt

    Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

    IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

    1 timme sedan
    Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

    Två svenskar till NBA-draften

    1 timme sedan
    Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

    Golfstjärnan opererad – missar major

    idag 07:16
    Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

    Han är främste svenske poänggöraren

    idag 05:52
    Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

    Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

    idag 05:00
    Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.