"Åt helvete med moralisterna"

- 12/12/2008, 13:00 -

Ronaldinho: "Efter jobbet gillar jag att roa mig".

På söndag möts Italiens mesta mästare Juventus och Milan. I en intervju i La Stampa kallar Milanstjärnan Juventus kapten Alessandro Del Piero för "sin idol". "Dinho" säger även att Del piero är bätttre på frisparkar än honom.

– Och det är inte bara som jag säger. Jag är bra från straffområdesgränsen framför allt. Ale är det även från längre distans. Han träffar bollen så att det blir hårda, konstiga bollbanor. Jag tänker på den han slog mot Zenit. Han skjuter på ett underligt sätt, vore jag en målvakt hade jag inte vetat var jag skulle ställa mig, säger Ronaldinho.

Ronaldinhos landsman i Inter, Adriano, är återigen i trubbel efter att han sägs ha kommit onykter till träning. Även Ronaldinho har rykte om sig som partydjur.

– Sanningen är att jag är en helt vanlig kille. Efter jobbet – det vill säga: efter en match – gillar jag att roa mig. Det är därför det finns diskotek, åt helvete med moralisterna.

Snart kommer ytterligare en brasse till Milan, Thiago Silva.

– Han var med mig i Peking, det är en komplett anfallare. Han kommer att lyckas även i Italien. Sanna mina ord, säger Ronaldinho till La Stampa.

Skrivet av: