Se när Juventus lekte med Milan

Den gamla damen körde över de gamla gubbarna.

Det stod klart ganska tidigt att dagens Juventus är numret större än Milan. I stora perioder lekte den gamla damen med de gamla gubbarna i Milan. Mötet mellan klubblojala italienarna Paolo Maldini och Alessandro Del Piero vanns av den senare på knockout.

Chanserna avlöste varandra och milaneserna såg allt som oftast lamslagna ut. Redan efter 16 minuter satte Alessandro Del Piero ledningsmålet på sin egen straff efter att den katastrofale vänsterbacken Marek Jankulovski fällt honom.

Pato stack emellan i den 31:a minuten och kvitterade snyggt efter en fin framspelning av landsmannen Ronaldinho. Men sen var det slut.

Giorgio Chiellini satte 2-1 på hörna tre minuter efter Patos kvittering. Och sju minuter nickade Amauri snyggt in 3-1.

Milan tog sista chansen när Massimo Ambrosinis skott tog i Chiellinis vänsterben och ställde Manninger i Juventusmålet. Men det här var de svartvitas kväll.

Några minuter senare lyckades dessutom Gianluca Zambrotta bli utvisad efter en idiottackling strax utanför straffområdet. Det blev slutet på slutet. I den 69:e minuten satte Amauri sista spiken i Milankistan efter fint kombinationsspel. Fri med Christian Abbiati i målet kunde han enkelt slå in bollen på halvvolley. Abbiati såg lamslagen ut och försökte inte ens slänga sig. 4-2 och ridå.

Det blir alltså Juventus som tar upp jakten på seriesuveränerna Inter. Milan är för fjärde året på raken redan ute ur titelracet. Milan kan skylla utspelningen på att Kaká och Flamini saknades, men faktum är att rossoneri såg vilsna ut. Pato var för ensam på topp. Mittförsvaret med Maldini och Kaladze var långsamt och klumpigt. Mördarmittfältet med Ambrosini, Emerson och en ointresserad Andrea Pirlo var lika kreativa som Ljungskile. Och målvakten Abbiati ska vi inte ens gå in på.

Juventus såg däremot ut som ett framtida mästarlag. Del Piero blir yngre för varje match. Sissoko ägde mittfältet och Amauri kan vara årets värvning i Serie A. Det är dessutom så att världens bäste målvakt, Gianluigi Buffon, inte ens var med på grund av skada. Samtidigt har klubben redan säkrat framtiden när spelare som De Ceglie (bytte av Nedved), Ariaudo och Giovinco återfinns på bänken. Svenske supertalangen Albin Ekdal fick inte ens plats på en talangfull bänk. Olof Mellberg var däremot med och var säkerheten själv i mittförsvaret hos Juventus och blir nog kvar där efter kvällens fina insats.

Sävinger gör debut i landslaget

Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.